Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple kondigt Apple Music aan: de toekomst van streaming?

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 22:34 CategorieAndroid

Apple heeft eindelijk Apple Music aangekondigd tijdens de WWDC-conferentie voor ontwikkelaars. De dienst combineert al je muziek-content in een toegankelijke en slimme app.

Apple Music

Het is eindelijk zover: Na de aankoop van Beats vorig jaar was het een kwestie van tijd voordat Apple haar eigen streaming-dienst zou aankondigen, en vanavond was het dan zover. Apple toonde op het podium haar revolutionaire muziek-dienst: Apple Music. De vooruitstrevende app verzamelt al je muziek-content op één plek: Streaming, albums kopen, radio en een soort van social media. Apple gaat radio-zenders aanbieden die 24 uur per dag de beste muziek draaien, gecureerd door grote namen uit de muziek-industrie.

Als je liever zelf je muziek kiest ben je bij Apple Music ook aan het goede adres: miljoenen iTunes nummers kun je streamen of offline downloaden. De app kan net zoals Spotify ook nieuwe muziek aanbevelen op basis van wat je al geluisterd hebt, al gebruikt Apple echte experts in plaats van algoritmes. Het bijzondere aan de nieuwe app is echter het feit dat Apple ook een sociale feed heeft geïmplementeerd, genaamd Connect. Daar kunnen artiesten berichten, exclusieve nummers, foto’s en video’s plaatsen voor hun fans.

De nieuwe muziek-speler heeft een vernieuwde interface met een schoner uiterlijk en gesimplificeerde controls. Binnen enkele seconden ben je bij je laatst afgespeelde muziek, of bij de playlists die Apple voor je heeft klaar staan. Ook muziek-video’s kunnen bekeken worden binnen de app, met onder andere exclusief materiaal dat alleen via Apple Music te bekijken is. Het handige aan de nieuwe app is dat Siri ook samen kan werken met de dienst, waardoor je bijvoorbeeld aan Siri kan vragen om een bepaald nummer af te spelen. Maar daar blijft het niet bij, want je kan zelfs aan Siri vragen om het beste nummer van een bepaalde artiest, jaar of album af te spelen.

Nu vraag je je natuurlijk af wanneer je aan de slag kunt met de app. Gelukkig kan dat al snel: vanaf 30 juni is Apple Music verkrijgbaar, voor tien dollar (en euro) per maand. Nieuwe gebruikers mogen de app drie maanden lang gratis proberen, en voor familie’s is er ook een speciaal abonnement: voor 15 dollar (en euro) per maand kan een familie van maximaal zes personen onbeperkt muziek streamen. Android-gebruikers moeten echter nog even wachten, volgens Apple komt Apple Music pas in de herfst naar Google’s besturingssysteem.

Apple kondigde naast Apple Music ook iOS 9 aan, en een grote update voor haar WatchOS.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Ammerlaan
  03 juli, 2015 om 22:03

  het is stom vervelend dat na het downloaden van iOS 8.4 je niet meer bij je eigen muziek bibliotheek kunt komen. Is daar een oplossing voor?

 2. Ricardo
  16 februari, 2016 om 23:06

  Hoe kun je het instaleren van je verlichting en zo.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.