Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple maakt Android-app die mensen naar iOS moet brengen

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 9:50 CategorieAndroid

Tijdens de WWDC-presentatie hebben we er niets over gehoord: Apple werkt aan Android-app die mensen helpt over te stappen naar iOS. De app is helaas nog niet in actie te zien, omdat die waarschijnlijk pas met de lancering van iOS 9 beschikbaar komt.

Move to iOS – Apple helpt Android-gebruikers over te stappen

Apple wordt steeds agressiever in het helpen overstappen van Android naar iOS. Eerder bracht het bedrijf uit Cupertino al een stap-voor-stap-tutorial uit waarmee mensen met een Android-apparaat konden zien hoe ze al hun gegevens van dat apparaat naar een iOS device konden overzetten. Nu bouwt het bedrijf daadwerkelijk een app die het voor de mensen kan doen. Met Move to iOS kun je straks je contacten, berichten, agenda, mailaccounts en verschillende media overzetten van Android naar iOS.

Dat iOS-apparaat moet straks wel iOS 9 hebben geïnstalleerd, dus de kans is klein dat we de app binnenkort in werking zullen zien. De data wordt overigens draadloos overgezet: je zet straks dus waarschijnlijk de app aan, vinkt aan wat je wil overzetten wacht totdat het proces voltooid is. Naast het overzetten van gegevens, helpt de applicatie je ook bij het opbouwen van je appbibliotheek. Gratis apps, zoals Facebook en Twitter, worden niet automatisch op je nieuwe iOS-apparaat gezet, maar je krijgt daar wel een suggestie voor.

Wanneer je betaalde apps hebt, dan worden ze in je App Store wishlist geplaatst, waarna je ze wederom kunt downloaden; onduidelijk is of je er dan nog een keer voor moet betalen. Ook weten we nu dus nog niet hoe Apple die gegevens van het ene naar het andere platform brengt, omdat de app niet gepresenteerd is tijdens WWDC 2015 en hij nog lang niet verkrijgbaar is. Daarnaast is het nog maar de vraag of Google een dergelijke applicatie toelaat: Google doet daar vaak niet moeilijk over, terwijl Apple andersom daar knap lastig over kan doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.