Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple start met productie iPhone 6s met Force Touch’

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2015, 11:43 CategorieiPhone

Volgens verschillende anonieme bronnen is Apple al gestart met het produceren van de nieuwe iPhone 6s met Force Touch, zodat ze na de lancering van de phablet beter kunnen voldoen aan de vraag van consumenten.

iPhone 6s productie begonnen

Dezelfde bronnen vertelden Bloomberg dat de twee nieuwe iPhone-modellen dezelfde formaten en ontwerp hebben als de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Force Touch moet de grote vernieuwing van de nieuwe generatie iPhones worden, en werd eerder al verwerkt in de Apple Watch en de nieuwste Macbook. De functie maakt het mogelijk om verschillende acties uit te voeren aan de hand van hoe hard je op je scherm drukt, omdat de nieuwe schermen dat accurater kunnen registreren. Dat kan bijvoorbeeld een menuutje zijn dat je oproept door harder te drukken, of een kwast die donkerder gaat verven. Apple is al twee jaar bezig met verschillende leveranciers om de schermen te perfectioneren.

Het is een vernieuwing waarmee Apple hoopt voor te blijven op haar concurrentie, die ook tracht te innoveren met schermen: Samsung kwam dit jaar met de Galaxy S6 Edge, een smartphone met gebogen scherm. Het grote scherm van de iPhones van vorig jaar zorgde ervoor dat Apple direct met Samsung en HTC concurreren in China en andere Aziatische landen, waar consumenten grote schermen erg belangrijk vinden. Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van Apple verkocht het bedrijf meer in China dan in Amerika, wat ook terug te zien is in de cijfers: De verkoop van iPhones steeg met veertig procent begin dit jaar tot 61.2 miljoen, terwijl analisten 58 miljoen voorspelden.  Sindsdien geeft Apple ook openlijk toe dat het bedrijf meer probeert in te spelen op de wens van de Aziatische consument, met bijvoorbeeld de gouden Macbooks.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.