Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan geïntegreerde Home-knop voor iOS devices’

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2015, 16:32 CategorieiPad

Apple zou voornemens zijn de Home-knop en de vingerafdrukscanner direct in het scherm te willen implementeren, zodat ze fysiek verdwijnen. Dit soort geruchten bestaan al maanden, maar maandagmiddag is er een nieuw gerucht opgedoken.

Gerucht: Apple wil af van de Home-knop, werkt aan oplossing

Er doen nu al maanden, zo niet jaren de geruchten de ronde dat Apple af wil van de Home-knop op zijn iOS-apparaten en achter de schermen werkt aan een oplossing voor dat ‘probleem’. Op maandagmiddag verschijnt het gerucht dat het bedrijf uit Cupertino de fysieke knop wil vervangen voor een apparaat dat één groot touchscreen heeft en de techniek van die Home-knop – inclusief de vingerafdrukscanner – wil implementeren in dat aanraakscherm. Maar of het waar is – dat weten we pas zeker op het moment dat Apple het bekendmaakt.

Het gerucht van vandaag verschijnt helemaal vanuit Taiwan. Apple zou op dit moment werken met touchscreens die zijn voorzien van vingerafdruksensorenchips, waardoor de fysieke Home-knop inderdaad overbodig zou worden. Hoewel DigiTimes, de publicatie waar het gerucht vandaan komt, niet de meest betrouwbare bron is als het aankomt op de toekomstplannen van Apple, is het wel zo dat Apple een aantal patenten heeft ingediend waar je uit zou kunnen opmaken dat het bedrijf er inderdaad mee bezig is.

Hoewel Apple het bedrijf AuthenTec in handen heeft – makers van de beste vingerafdrukscanner van dit moment – zou het bedrijf alsnog meer chips in eigen huis willen fabriceren, waaronder dus de vingerafdruksensoren voor het nieuwe touchscreen. Die nieuwe schermen zouden dan voor de aankomende iPhones en iPads gemaakt kunnen worden. Ook moeten ze dun en smal zijn, aldus de bron. Helaas is er geen planning naar buiten gekomen waar we uit konden opmaken wanneer we dit soort technologie in iOS-producten zouden terugzien.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.