Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus kondigt Asus ZenFone Selfie-phablet aan

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 9:27 CategorieAndroid

Tijdens een presentie op de Computex-beurs heeft Asus een nieuwe phablet gepresenteerd: de Asus ZenFone Selfie, met een 13 megapixel-camera. Zowel de camera aan de voor- als achterkant kan foto’s maken in die resolutie.

Asus ZenFone Selfie: de selfie blijft voorlopig hangen

Het is niet de eerste keer dat het woord ‘selfie’, waarbij mensen een foto van zichzelf maken met één van de twee camera’s aan boord van een smartphone of tablet, fabrikanten heeft geïnspireerd er een product omheen te bouwen. De populariteit van het woord en de handeling die erbij hoort, heeft er mogelijk zelfs voor gezorgd dat de kwaliteit van die kleine camera aan de voorkant er zo op vooruit is gegaan in sommige apparaten. De HTC Desire Eye is één van die apparaten waar we aan moeten denken bij het woord ‘selfie’.

Maar er komt concurrentie vanuit Taiwan: Asus kondigt namelijk de Asus ZenFone Selfie aan. Dat is een phablet met zowel aan de voor- als achterkant een camera van dertien megapixels. Beide camera’s beschikken tevens over een dual-tone flitser, maar alleen de camera aan de achterkant kan daar daadwerkelijk wat mee dankzij de snelle auto-focus, die ook nog eens mooiere foto’s in het donker kan maken. Het voordeel aan de andere camera is dat hij in staat is brede foto’s te maken met een hoek van 88 graden, ter compensatie.

De andere specs van de Asus ZenFone Selfie zijn nagenoeg gelijk aan die van de Asus ZenFone 2. Je krijgt een 5,5 inch lcd-scherm met een resolutie van 1080p, dat nu wordt beschermd door Gorilla Glass 4, dezelfde volumeknoppen en een licht gebogen body. Onder de motorkap vinden we een mid-range octacore processor: de Qualcomm Snapdragon 615. Helaas is nog niet duidelijk hoevele gigabyte aan werkgeheugen en intern geheugen het toestel krijgt en wanneer de Asus ZenFone Selfie uitkomt (en of hij überhaupt naar de Benelux komt).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.