Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op Android heeft nu ‘tap om te zoeken’-feature

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:16 CategorieAndroid

Google heeft officieel de ‘tap om te zoeken’-feature aangekondigd, die sommige Android-gebruikers al eerder tegenkwamen op hun apparaat. Met deze feature selecteer je een woord en krijg je direct de optie om te zoeken op dat woord (of zelfs meerdere woorden).

Tap om te zoeken met Google Chrome

Het kan je al eerder opgevallen zijn, maar het kan ook zijn dat je de update nog moet ontvangen; wanneer je Google Chrome op Android gebruikt, dan heb je de mogelijkheid om direct op een selectie van één of meerdere woorden te zoeken. Wanneer je een woord selecteert, dan verschijnt er onderin beeld een kleine popup met het Google-logo, zodat je direct kunt beginnen met zoeken. Google heeft deze functie nu officieel aangekondigd, zodat iedereen weet wat er precies veranderd is of wat er nog veranderd moet worden.

Wanneer je op de popup tapt of hem omhoog duwt, dan krijg je direct de zoekresultaten te zien in Google Chrome. De techniek werkt ook enigszins op basis van context. Wanneer je bijvoorbeeld een artikel leest over de Nvidia Shield Tablet, één van de beste gaming tablets, en alleen de woorden ‘nvidia shield’ selecteert, dan zal Google toch zoeken op ‘nvidia shield tablet’. Hoe ver dit contextuele zoeken gaat, is helaas niet bekend, maar wij zijn nog geen gekke zoekresultaten tegengekomen. Het werkt zoals Google zegt dat het werkt.

Op dit moment is Google begonnen met de uitrol van de nieuwe feature, die de Chrome-browser weer net een beetje gebruiksvriendelijker maakt. In veel situaties kom je wel eens woorden, termen of apparaten tegen waar je niet mee bekend bent, maar wel graag meer over zou willen weten. Handmatig een tab openen en het woord intikken is dan misschien niet zo veel moeite – maar als het sneller kan, waarom niet? Op dit moment krijgt alleen Android de update, onduidelijk is of iOS-gebruikers de feature mogen verwachten.

  • Google Chrome
  • Delen:

Reacties

  1. verbeke marie-christ
    09 november, 2015 om 14:42

    Al dat veranderen is nergens voor nodig nu is ook google veranderd veel beter de oude hoor

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.