Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana komt later naar Android dan verwacht

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 8:55 CategorieAndroid

De digitale spraakassistent van Microsoft, Cortana, komt later naar Android dan eerder aangegeven: volgende maand verschijnt de bèta. De digitale assistent zal alle informatie synchroniseren over de platformen waar je haar op wilt gebruiken.

Cortana voor Android krijgt bèta in juli

Eind mei maakte Microsoft officieel bekend dat we de digitale spraakassistent Cortana ook op Android en iOS mogen verwachten. Destijds was de boodschap nog dat Android-eigenaren Cortana in juni mochten verwachten, maar aan die boodschap is inmiddels wat gesleuteld. Zo moeten die mensen nog iets langer wachten op een volledige versie, maar krijgen ze wel in juli een bèta van de applicatie voorgeschoteld. Heb je een iPhone of een iPad, dan heb je voorlopig nog minder geluk: de iOS-versie heeft nog geen releasedatum.

Maar wanneer je straks Cortana op je apparaat naar keuze downloadt (in dit geval dus Android, Windows of later dit jaar ook Xbox One), weet dan dat al je informatie over de beschikbare platformen wordt gesynchroniseerd. Wanneer je bent ingelogd met je Microsoft-account op al die apparaten, dan krijg je toegang tot al je relevante informatie en de informatie waar je reminders van wilt ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld een reminder instellen op Android, waarna je een notificatie krijgt op je Xbox, zodat je de hond niet vergeet tijdens het gamen.

Wanneer de officiële versie van Cortana nu naar Android komt, is helaas nog niet bekendgemaakt. We hopen er overigens op dat Cortana in bèta wel werkt in Nederland, aangezien de digitale spraakassistent van SoundHound, genaamd Hound, alleen werkt in Noord-Amerika. En dat is een gemiste kans, want zowel Hound als Cortana lijken prima alternatieven te worden voor Google Now, of in elk geval een mooi aanvulling op het aanbod dat op dit moment al beschikbaar is aan digitale assistenten. Mogelijk valt de release samen met iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.