Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana toont notificaties in taakbalk

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 11:27 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft laten weten dat de digitale spraakassistent Cortana in staat is notificaties te laten zien in de taakbalk van Windows 10. Zo kan ze je helpen dingen te herinneren die je anders zou vergeten. Microsoft heeft er een video over vrijgegeven.

Cortana in de taakbalk van Windows 10

Microsoft heeft een nieuwe promotionele video vrijgegeven waarin het bedrijf onder andere ingaat op een specifieke feature voor Cortana, de digitale spraakassistent van het bedrijf uit Redmond. Onlangs kondigde Microsoft nog aan dat Cortana ook op weg is naar Android en iOS, maar op Windows (10) gewoonweg de beste ervaring kan aanbieden vanwege de directe integratie. En de onderstaande video is daar het bewijs van, want we zien hoe Cortana ons kan helpen met het herinneren van simpele dingen, net zoals Google Now kan, bijvoorbeeld.

Cortana is dus in staat om notificaties naar de taakbalk binnen Windows 10 te sturen, net zoals Google Now notificaties kan sturen naar je notificatielade binnen Android. In dit geval raadt de digitale spraakassistent aan om nu te vertrekken voor iemands verjaardag. Dat soort notificaties zijn gewoonweg handig en we hopen dan ook dat die mogelijkheden alleen maar uitgebreider worden. Bovendien is de notificatie heel subtiel verwerkt in de taakbalk van Windows 10, zodat die je niet kan irriteren, zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien.

4_notification

Microsoft heeft wel de belofte gemaakt dat Cortana notificaties kan verzenden op andere platformen. Zo kun je direct informatie ontvangen van sportwedstrijden, vliegtuigvertrektijden en meer; in elk geval de functies die we nu ook al zijn tegengekomen in de preview builds van Windows 10 en Windows Phone. Cortana wordt onderdeel van een cross-platform-netwerk, waar je als gebruiker relevante apps voor je Windows-, Android- en iOS-apparaat kunt vinden; die apps bestaan natuurlijk voornamelijk uit applicaties uit de stallen van Microsoft.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.