Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste Android tablets van dit moment (zomer 2015)

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2015, 16:21 CategorieBeste tablets koopgids

De temperaturen gaan omhoog, de vakantie komt in zicht en de zon laat zich vaker zien; de zomer van 2015 is aangebroken. Dat betekent echter ook dat we je weer een overzicht geven van de beste tablets die je op dit moment kunt kopen, te beginnen met de beste Android tablets van dit moment. Het is een spoiler, maar op het gebied van Android tablets is er maar weinig veranderd ten opzichte van drie maanden geleden.

Elke drie maanden zetten we de beste tablets van dit moment voor je onder elkaar. Afgelopen lente zijn er diverse nieuwe modellen aangekondigd, met name tijdens MWC 2015. Echter, de meeste (interessante) nieuwe tablets zijn nog niet in Nederland gearriveerd en zien we dus ook niet terug in dit overzicht. De Android tablets die je in dit artikel terugvindt hebben we verzameld door te kijken naar onze eigen ervaringen in reviews maar ook de ervaringen die bezoekers in onze tablet database achterlaten, de prijzen van verschillende tablets en de ontwikkelingen van de markt. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Een tablet kopen is tegenwoordig geen makkelijke keuze meer, zelfs al zetten we de beste tablets van dit moment voor je onder elkaar. Wat de beste tablet voor jou is, is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Wat zijn je specifieke wensen, eisen en voorkeuren? Dit hoeft niet overeen te komen met de (algemene) eisen die wij aan tablets stellen. Om zelf tot de beste tablet te komen en erachter te komen waar je op moet letten wanneer je een tablet gaat zoeken raden we je aan onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen. Ook kun je terecht in ons review-archief om per tablet de belangrijkste pluspunten en minpunten te bekijken.

Alles over Android

Google blijft Android nog steeds flink doorontwikkelen, en onlangs hebben we de eerste details van het nieuwe Android M te zien gekregen. Android M staat vooral in het teken van het verbeteren van de gebruikservaring, op elk toestel, zowel tablets als smartphones. Niet alleen zijn vele bugs opgelost, ook zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De meeste verbeteringen zorgen voor een soepelere ervaring voor de gebruiker, betere prestaties van het apparaat en eenvoudigere instellingen die snel toegankelijk zijn.

Maar, Android M staat nog niet op tablets of smartphones. Deze versie verschijnt pas na de zomer. Momenteel zijn de meeste tablets voorzien van Android 4.4 KitKat, of de meest recent uitgebrachte versie, Android 5.0 Lollipop. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht. Weet je niet zeker of Google’s besturingssysteem de juiste keuze voor jou is? Neem dan ons artikel met vijf redenen om voor Android te gaan door.

De beste tablets van dit moment

Heb je de keuze gemaakt en wil je voor een Android tablet gaan? En wil je ook nog eens veel waar voor je geld? Dan vind je hieronder de tablets die wij op dit moment aanraden; de beste modellen van dit moment. We hebben de prijsveranderingen en voorraden gecontroleerd, de ervaringen van bezoekers erbij gepakt en onze eigen reviews doorgenomen. We kijken in het overzicht van de beste tablets naar alle soorten en maten, dus zowel stand-alone en hybride tablets als phablets (grote smartphones). In het overzicht voor de zomer van 2015 zien we veel tablets terug die we eerder al besproken hebben, maar de beste tablets zijn niet altijd de nieuwste tablets. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Als je budget niet groot is maar je toch een goed scherm, goede prestaties en een recente versie van Android wilt dan kun je eigenlijk niet om de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) heen. Dit model biedt op nagenoeg elk vlak alles dat je nodig hebt om comfortabel met een tablet te kunnen werken, en kost bovendien inmiddels minder dan 190 euro. Onlangs heeft Asus een update naar Android 5.0 Lollipop voor deze tablet uitgerold.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-2

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een hoge resolutie ips lcd-display, draait op een Intel Atom Moorefield-processor en beschikt over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een premium en fraai design en Android5.0 Lollipop-software (middels update).

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Wil je toch wat betere prestaties en premium features dan kun je gaan voor de Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Dit model is alweer even op de markt, kost nog steeds zo’n 370 euro en biedt op zowel het gebied van software als hardware high-end features. Sony heeft de tablet onlangs voorzien van de meest recente versie van Android; Lollipop.

Sony-Xperia-Z3-Tablet-Compact-review-feature

Voor een prijs van zo’n 370 euro krijg je met de Sony Xperia Z3 Tablet Compact een ideaal formaat voor de consumptie van media, een hoge resolutie scherm en een krachtige Qualcomm Snapdragon-processor. Combineer dit met 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, optioneel 4G en je hebt een volledig uitgeruste, recente en goed presterende Android tablet waarmee je nog lang vooruit kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact of lees onze Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

Asus Transformer Pad TF103C

Android is niet alleen goed voor het consumeren van content, ook werken is meer dan goed mogelijk met Google’s besturingssysteem. Vooral wanneer een tablet voorzien kan worden van een fysiek toetsenbord zijn de mogelijkheden eindeloos. De Asus Transformer Pad TF103C laat zien dat dit ook niet veel hoeft te kosten. Voor 199 euro krijg je namelijk een complete en goed presterende Android tablet, plus een comfortabel toetsenborddock.

Asus-TF103C-review-feature

Het meest interessante aan de Asus Transformer Pad TF103C is het totaalpakket dat je krijgt; een complete Android tablet en laptop in één, met voldoende aansluitingsmogelijkheden en een recente versie van Android. Dit alles werkt vrij soepel dankzij een Intel-processor. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, onder meer wat betreft de camera’s en accuduur, maar de prijsbewuste consument kan met dit model geen miskoop doen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Pad TF103C of lees onze Asus Transformer Pad TF103C review.

Google Nexus 9

De Google Nexus 9 zien we voor het eerst terug in ons overzicht van de beste Android tablets. De reden hiervoor is dat de tablet inmiddels flink wat gezakt is in prijs, maar ook heeft Google diverse updates uitgerold die de prestaties van de tablet verbeteren. De Google Nexus 9 biedt een hele fijne stock-Android-ervaring, komt met high-end specificaties en heeft een comfortabel formaat.

Google-Nexus-9-review-feature

Voor een prijs van inmiddels 299 euro krijg je een high-end tablet, wellicht met uitzondering van de bouwkwaliteit. De Google Nexus 9 is voorzien van een krachtige Nvidia K1-processor, komt met 2GB aan werkgeheugen, beschikt over twee prima speakers en is uitgerust met de meest recente versie van Android. De tablet heeft een 8.9-inch display met een 4:3 beeldverhouding, ideaal voor games, boeken en browsen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 9 of lees onze Google Nexus 9 review.

Samsung Galaxy Tab S

Kijkend naar de premium Android tablets in de markt dan zijn er twee modellen die zeker benoemd moeten worden; de Galaxy Tab S-tablets van Samsung. Beide modellen, in een formaat van 8.4-inch en 10.5-inch, komen namelijk met een premium amoled-display dat voor een hoog contrast, intense kleuren en diepe zwartwaarden zorgt. Daarbij zien we ook onder de motorkap interessante specificaties terug.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Beide Galaxy Tab S-tablets draaien op Android 4.4 KitKat maar daar overheen de Samsung TouchWiz-interface. Inmiddels is ook voor beide tablets een update naar Android Lollipop uitgerold. Aan de voorzijde zien we een vingerafdrukscanner terug en het design is bijzonder indrukwekkend. Kortom, absolute aanraders voor diegenen met voldoende budget en de wens voor een high-end tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Honor 4X

Op de plek van de phablet zagen we vorig seizoen de Samsung Galaxy Note 4 terug, en hoewel dit nog steeds de beste premium phablet is hebben we deze keer gekozen voor een betaalbare phablet. De Honor 4X is voor minder dan 200 euro een phablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet, met prima prestaties, een goed display en gebruiksvriendelijke software.

Honor-4X-review-software-3

Je betaal niet veel voor de Honor 4X maar toch krijg je voor dat geld behoorlijk wat. De phablet is voorzien van een 5.5-inch ips lcd-display, 2GB aan werkgeheugen, een krachtige processor en een dualsim-mogelijkheid. Wij waren met name onder de indruk van de lange accuduur en de zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. Ben je op zoek naar een betaalbare phablet? Dan mag de Honor 4X niet op je verlanglijstje ontbreken,

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Honor 4X of lees onze Honor 4X review.

Overige en nieuwe tablets

Zoals elk seizoen lichten we nog een aantal phablet en tablets uit die op één of een aantal vlakken boven de concurrentie uitspringen. Zo moeten we de Samsung Galaxy Note 4 zeker nog benoemen aangezien dit de beste premium phablet met een premium prijskaartje is, en is ook de Honor 6 Plus interessant als je een iets kleiner budget hebt maar een high-end toestel zoekt. Op het gebied van tablets is de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro met ingebouwde beamer een uitstekende oplossing voor de zakelijke gebruiker en ook de alweer wat oudere Sony Xperia Z2 Tablet misstaat niet op menig verlanglijstje. Honor heeft overigens ook een zeer goedkope tablet gelanceerd in de vorm van de Honor 8.0 T1. Dit model biedt een prima prijs- kwaliteitverhouding. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews.

Maar, de komende weken en maanden kunnen we ook nieuwe Android tablets in Nederland verwachten. Zo brengt Sony binnenkort de high-end Xperia Z4 Tablet, met name gericht op zakelijke gebruikers, op de markt en komt Huawei met de Mediapad X2, een 7-inch tablet met indrukwekkende specificaties. Op het gebied van phablets is de betaalbare Alcatel Idol 3 5.5 een mogelijke aanrader voor ons volgende overzicht. Later dit jaar verwachten we ook nieuwe Android tablets van onder meer Acer, Lenovo en Asus op de Nederlandse markt.

Tablets vergelijken

Alle Android tablets die moment in Nederland te koop zijn en die we de komende maanden kunnen verwachten vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)
Asus Transformer Pad TF103C
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.