Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (zomer 2015)

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 14:10 CategorieBeste tablets koopgids

Wat zijn de beste tablets van dit moment? Elk seizoen zetten we de beste modellen weer op een rijtje en nu de zomer weer begonnen is mag je dus weer een nieuw overzicht van ons verwachten. In dit artikel kijken we naar de beste tablets algemeen, gebaseerd op reviews van onszelf en ervaringen van gebruikers. Eerder deze week hebben we de beste Android tablets en de beste Windows 8 tablets van dit moment reeds gepubliceerd.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een tablet dan zul je zien dat kiezen geen gemakkelijke opgave is. De voor jou meest ideale tablet is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de eisen die je stelt en de voorkeuren die je hebt qua software en hardware. In ons overzicht vind je de beste tablets die we geselecteerd hebben door te kijken naar de meeste algemene eisen en wensen, maar mogelijk ben je op zoek naar iets specifieks. De zoektocht naar een nieuwe tablet kun je beginnen in ons review archief en mocht je meer willen weten over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet dan kun je onze tablet kopen pagina doornemen. Vergeet ook niet ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet te lezen. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows 8 tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 8

Sinds afgelopen lente is er een hoop veranderd op het gebied van besturingssystemen, maar iets daadwerkelijk nieuws op tablets zijn we nog niet tegengekomen. Alle grote spelers hebben wel hun nieuwste plannen bekendgemaakt. Zo heeft Apple iOS 9 aangekondigd als opvolger van iOS 8, heeft Microsoft Windows 10 voor een groot deel af en heeft Google de eerste details van Android M gepresenteerd. Deze besturingssystemen verwachten we komende herfst op de eerste tablets. Momenteel draaien de meeste modellen op iOS 8, Windows 8.1 of Android Lollipop.

De beste tablets van dit moment

In onderstaand overzicht vind je de beste tablets van dit moment, de zomer van 2015, terug. We kijken echter niet alleen naar stand-alone tablets, ook phablets en convertibles komen aan bod. Deze modellen bieden in onze optiek het meeste waar voor je geld, gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen die bezoekers gedeeld hebben in onze tablet database en de ontwikkelingen in de markt. Natuurlijk nemen we ook recente updates en prijsveranderingen mee. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Apple iPad Air 2

Hoewel we geen speciale volgorde aanhouden zal het je niet verbazen dat Apple’s iPad Air 2 bovenaan de lijst terug te vinden is. We verwachten ergens na de zomer de volgende generatie iPad maar als je nu een tablet zoekt dan is de iPad Air 2 één van de betere keuzes. Dit model is indrukwekkend licht en slank, beschikt over een zeer goed scherm en levert indrukwekkend goede prestaties.

iPad-Air-2-review-game

Maar, wellicht belangrijker is dat het Apple ecosysteem nog steeds floreert. Voor de iPad Air 2 is er meteen een groot aanbod van premium apps en ook het aanbod van accessoires is reusachtig groot. Dit model biedt krachtige prestaties, ook voor de productieve gebruiker, komt met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en is ideaal voor de consumptie van media. Maar, voor dit alles moet natuurlijk ook een premium prijs betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Microsoft Surface Pro 3 en Surface 3

Waar we vorig seizoen alleen nog de Surface Pro 3 in dit overzicht hadden staan voegen we er dit seizoen een model aan toe. Microsoft heeft namelijk begin dit jaar de Surface 3 als goedkopere variant van de Surface Pro 3 gelanceerd. Je moet het doen met iets minder krachtige prestaties en een kleiner formaat maar voor de rest is de Surface 3 veelal te vergelijken met zijn duurdere broer. Ook kun je alle bekende accessoires, waaronder het keyboard en de Surface Pen, bij dit model aanschaffen. Beide Surface tablets laten zien hoe je het maximale uit Windows op een (hybride) tablet kunt halen, komen met een premium design met kickstand en leveren zeer goede prestaties.

Microsoft-Surface-Pro-3-review-software

De Surface Pro 3 beschikt over een 12-inch display met hoge resolutie, kan voorzien worden van de Type Cover en kan in verschillende configuraties gekocht worden. De Surface 3 is met een 10.8-inch display iets kleiner en wordt niet standaard met accessoires geleverd. Onder de motorkap zien we ook een iets minder krachtige Intel Atom-processor terug. Beide Surface tablets weten de laptop en de tablet te combineren tot een gebruiksvriendelijk en high-end product.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3 of lees onze Surface Pro 3 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Surface 3 review.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)

Wil je een kleine tablet maar niet inleveren op het display, de prestaties en het design? Dan mag de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) niet op je verlanglijstje ontbreken. Deze tablet heeft een formaat van 7-inch en kost je inmiddels minder dan 190 euro. Maar hiervoor krijg je indrukwekkende prestaties, een zeer goed display en een premium design.

Asus MeMO Pad 7 (ME572C)-2

De Asus MeMO Pad 7 (ME572C) is voorzien van een design dat wellicht niet iedereen kan bekoren maar afgezien van dat kunnen we deze tablet als absolute aanrader voor iedereen die een 7-inch tablet zoekt bestempelen. De prijs- kwaliteitverhouding van dit model is simpelweg erg goed en wat ons betreft kun je er dus niet omheen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus MeMO Pad 7 (ME572C) of lees onze Asus MeMO Pad 7 (ME572C) review.

Asus Transformer Book T100 (Chi)

Is de Surface tablet van Microsoft aan de dure kant voor je of ga je liever voor een fysiek toetsenborddock? Dan is de Asus Transformer Book-serie interessant. Deze serie bestaat uit meerdere modellen, waarvan de T100 en T100 Chi het meest interessant zijn. De Transformer Book T100 is voorzien van een keyboarddock, Windows 8.1 (met gratis Office 365) en een aantrekkelijke prijs van inmiddels 249 euro. De T100 Chi is een premium model en komt met een premium behuizing, een hogere resolutie en een Bluetooth-toetsenbord.

Asus-T100-Chi-review-feature

Beide hybriden komen met een 10.1-inch display, prima prestaties, een goed functionerend keyboard dock, diverse aansluitingsmogelijkheden en gewoon een compleet pakket waarmee de productieve gebruiker comfortabel aan de slag kan. De Transformer Book T100 Chi is met een prijs vanaf 449 euro iets duurder; het is maar net welke eisen je aan het apparaat stelt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.
Bekijk alle specificaties, features en prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 Chi of lees onze Asus Transformer Book T100 Chi review.

Samsung Galaxy Tab S

Als je veel media consumeert op je tablet, bijvoorbeeld foto’s en video’s, dan is het display een belangrijk onderdeel. Samsung heeft met de Galaxy Tab S tablets het beste display op de markt. Deze modellen komen namelijk met een amoled-scherm dat zorgt voor een zeer hoog contrast, diepe zwartwaarden en een hoge helderheid.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 zijn uitgerust met een krachtige quadcore-processor, draaien op een recente versie van Android met daar overheen de TouchWiz-interface, zijn voorzien van een vingerafdrukscanner en hebben een zeer slank en licht design. Natuurlijk levert de Koreaanse fabrikant ook weer een groot aantal apps en diensten mee waardoor je direct aan de slag kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 8.4 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 8.4 review.

Apple iPad mini (2) retina

Gaat je voorkeur toch uit naar het iOS-besturingssysteem van Apple maar wil je geen grote tablet zoals de iPad Air 2? Dan zou je zeggen dat je voor de iPad mini 3 moet gaan. Echter, wij raden de iPad mini 2 (retina) aan, om de doodeenvoudige reden dat de iPad mini 3 meer kost maar te weinig extra biedt. Het enige grote verschil is de toevoeging van de vingerafdrukscanner.

Apple-iPad-mini-retina

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets. De tablet is voorzien van een hoge resolutie scherm, biedt prima prestaties en een premium design. Natuurlijk profiteert ook de iPad mini retina van het ecosysteem van apps en accessoires, en is ook het onlangs aangekondigde iOS 9 geschikt voor dit model.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Phablets

Sinds begin dit jaar focussen we ons in de overzichten met de beste tablets niet meer alleen op tablets en convertibles. De markt voor phablets, een kruising tussen een smartphone en een tablet, groeit hard en de phablet concurreert voor hetzelfde budget als de tablet. Daarom lichten we nu ook een aantal phablets uit die in onze optiek niet misstaan op je verlanglijstje. De beste premium phablet is nog steeds de Samsung Galaxy Note 4, maar mocht je budget iets minder groot zijn raden we de Honor 6 Plus aan. Ben je op zoek naar een budgetphablet dan is de Honor 4X een zeer interessante keuze.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Asus MeMO Pad 7 (ME572C)
Android Lollipop (5.0)
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.