Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste tablets voor het bekijken van foto’s en video’s

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2015, 12:16 CategorieTablet Tips

Elk seizoen zetten we de beste tablets van dit moment onder elkaar en uit ons overzicht kun je natuurlijk zelf je favoriete tablets halen die bij jouw gebruikssituatie passen. Maar, we helpen je ook graag verder door te kijken naar een aantal specifieke gebruikssituaties en bekijken vandaag de drie beste tablets voor het het bekijken van foto’s en video’s.

De beste tablets

Het is niet zo eenvoudig om dé beste tablet aan te wijzen, zelfs niet voor een specifieke gebruikssituatie. We hebben immers te maken met verschillende formaten, besturingssystemen, prijsklassen en ecosystemen. Vooral je eigen wensen en verwachtingen hebben invloed op wat de beste tablet voor jouw situatie en gebruik is. Neem vooral ook onze beste tablets koopgids door want hier vind je per besturingssysteem de beste modellen van dit moment.

Waar letten we op?

Om er zeker van te zijn dat de onderstaande tablets bij de meeste gebruikerssituaties passen voor mensen die graag foto’s en video’s bekijken en willen laten zien, letten we onder meer en voornamelijk op de grootte en de kwaliteit van het scherm, hoeveel vrije schijfruimte je hebt om foto’s en video’s op te slaan en of ze natuurlijk nog wel draagbaar genoeg zijn en niet te zwaar om comfortabel vastgehouden te worden tijdens het bekijken of laten zien van het materiaal.

Een lekker groot scherm met een goede houvast is eigenlijk wel een must, want zo kunnen meerdere mensen tegelijkertijd meekijken. De batterijduur is voor diegenen die de tablet onderweg willen gebruiken van belang, maar de meeste mensen zullen hun tablet thuis, dichtbij de lader, gebruiken. Kijkend naar deze voorwaarden, onze eigen reviews, de ervaringen van bezoekers en experts en de ontwikkelingen van de markt komen we tot de volgende drie tablets die in onze optiek ideaal zijn voor iedereen die tablets gebruikt voor het bekijken en laten zien van foto’s en video’s.

De beste tablets voor het bekijken van foto’s en video’s

In onderstaand overzicht hebben we drie tablets die ideaal zijn voor het bekijken en laten zien van foto’s en video’s opgenomen. Dit keer hebben we één tablet per besturingssysteem uitgekozen. Qua iOS-aanbod is er natuurlijk niet veel op de markt en kijken we eigenlijk naar het laatste model, omdat die de beste prestaties en het beste scherm biedt. Op het gebied van Android- en Windows-tablets heb je natuurlijk veel meer keuze. Voor alle tablets geldt overigens dat je video’s het beste kunt beluisteren met een hoofdtelefoon op.

Samsung Galaxy Tab S 10.5

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 is één van de meest krachtige Android-tablets van dit moment. Ja, er zijn nog krachtigere op de markt, maar die hebben we bewust niet uitgekozen, vanwege het scherm. Het amoled display van 10.5 inch groot kan namelijk het beste vergeleken worden met de oled-techniek die Samsung gebruikt voor zijn populaire televisies. Het scherm is niet alleen in staat een hoog kleurencontrast met een ratio van 100000:1 te weergeven, het is ook nog eens erg energiezuinig door het gebrek aan achtergrondverlichting.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Het scherm is in staat zichzelf te verlichten met de pixels, die zenden namelijk zelf licht uit. Doordat de tablet een lekker hoog contrast heeft, kun je hem ook buitenshuis goed gebruiken. De resolutie is 2560 bij 1600 en de beeldverhouding komt neer op het aparte 16:10, maar daardoor kun je wel alle foto’s en video’s in full hd en zelfs 2K bekijken. Mocht je er weinig verstand van hebben verder: de Samsung Galaxy Tab S 10.5 helpt je ook bij het instellen van de perfecte beeldinstelling, zodat alle plaatjes en video’s er piekfijn uitzien.

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 heeft onder de motorkap een octacore-processor zitten en een batterij die tot elf uur meegaat. De processor heeft vier energiezuinige kernen, die geactiveerd worden wanneer je foto’s bekijkt, en vier kernen die gebruikt worden voor het spel van games (daar meer over in dit artikel). De tablet beschikt over 3GB aan werkgeheugen, waardoor hij lekker snel is terwijl je door alle foto’s en video’s bladert, heeft 16GB aan intern geheugen en een microSD-kaartslot, waar een microSD-kaart tot 128GB in kan.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

Microsoft Surface 3

Wanneer je op zoek bent naar een Windows-tablet waar je het beste foto’s en video’s op kunt bekijken, denk dan aan de onlangs uitgebrachte Microsoft Surface 3. Deze heeft een 10,8 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1280 pixels en een beeldverhouding van 4:3. Die beeldverhouding is wellicht niet optimaal voor je (beeld)materiaal, maar wanneer je de tablet horizontaal houdt ziet alles er prachtig uit. Eén van de pluspunten van deze tablet is het feit dat de batterij tien uur meegaat op één volledige lading, dus je kunt hem gemakkelijk meenemen zonder oplader.

Microsoft-Surface-Pro-3-review-totaal

Zoals je in onze recensie kunt lezen staat de Surface 3 zijn mannetje in verschillende situaties en dat heeft het te danken aan het Cleartype HD-display. In de kern komt het erop neer dat de kijkhoeken, kleurweergave, contrastniveau en schermhelderheid allemaal van hoog niveau zijn en zelfs in lichtere omgevingen, zoals bijvoorbeeld je tuin, prima gebruikt kan worden. Ja, je hebt zwarte balken in beeld wanneer je foto’s of video’s bekijkt, maar dat doet helemaal niets af van de kwaliteit van het scherm of het materiaal dat je wil laten zien.

Er is echter wel één ding waar je even op moet letten. Wil je namelijk direct veel interne opslag hebben, bijvoorbeeld 128GB, dan moet je de versie met 4GB aan werkgeheugen kopen. Kun je het ook wel doen met minder, omdat je bijvoorbeeld een microSD-kaart hebt of gebruikmaakt van de cloud, dan kun je ook de 2GB-versie overwegen. Met oog op de toekomst is het wellicht handig om de snellere versie aan te schaffen, zodat de tablet zich langer staande weten te houden wanneer Windows 10 dan eindelijk uitkomt voor tablets.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface 3 of lees onze Microsoft Surface 3 review.

Apple iPad Air 2

Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen Android- of Windows-apparaten in huis hebt (of wilt), maar in plaats daarvan zweert bij Apple. Dan heb je altijd nog de iPad Air 2 tot je beschikking, de laatste tablet die Apple heeft uitgebracht. Het is goed om te weten dat de iPad Air 2 een batterijduur heeft die niet onderdoet voor de andere tablets op deze lijst; ook die gaat namelijk tien uur mee. Dat komt doordat we onder de motorkap een processor vinden die veertig procent energiezuiniger is dan zijn voorganger: de Apple A8X-processor.

iPad-Air-2-review-camera

De iPad Air 2 heeft het kleinste schermformaat van de drie tablets, 9,7 inch, en een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels – oftewel Retina. Daarmee is het voor de normale gebruiker niet mogelijk om afzonderlijke pixels te zien en zien je foto’s en video’s er haarscherp uit op dit ips lcd display. Het scherm reflecteert ook helemaal niet meer, omdat die gelamineerd is, waardoor je hem ook prima in de zon kunt gebruiken. Ook komt dit natuurlijk de kijkhoek en de kleurweergave van het scherm ten goede – zo kun je met een groepje foto’s bekijken.

Naast de Apple A8X-processor vinden we er ook 2GB aan werkgeheugen, waardoor de iPad – in samenwerking met iOS – lekker snel aanvoelt en ook snel zal blijven aanvoelen. Ook wanneer we kijken naar de aanstaande release van iOS 9, dan heb je niets te klagen met dit werkgeheugen – dat in eerste instantie laag aanvoelt, ware het niet dat Apple het besturingssysteem optimaliseert voor zijn hardware. Qua opslaggeheugen heb je de keuze uit meerdere versies, variërend van 16GB tot en met 128GB. Er is geen kaartlezer aan bood.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Meer informatie

Wil je zelf op onderzoek uitgaan om tot de beste tablet die bij jouw wensen, verwachtingen en voorkeuren past te komen? Neem dan onze reviews door en neem een kijkje in de tablet database. Hier kun je zelf filteren op de belangrijkste eigenschappen en alle tablets die in Nederland te koop zijn vergelijken. Ben je er uit maar wil je eerst nog wat advies inwinnen? Neem dan onze tablet kopen-pagina door.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Microsoft Surface 3
Windows 8
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.