Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze korte video laat zien hoe Samsung Pay werkt

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2015, 9:17 CategorieAndroid

Samsung heeft een korte video vrijgegeven waarin het bedrijf laat zien hoe we straks met Samsung Pay in de winkel kunnen betalen. Samsung Pay is de betaaldienst van Samsung, die waarschijnlijk samen met de Samsung Galaxy Note 5 op de markt wordt uitgebracht.

Zo werkt Samsung Pay

Toen Samsung de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aankondigde in maart, presenteerde het bedrijf ook de betaaldienst Samsung Pay. Het idee was aanvankelijk om Samsung Pay in de zomer van 2015 uit te brengen, maar dat gaat Samsung niet halen, zo kwam donderdag in het nieuws. Maar mocht je benieuwd zien hoe Samsung Pay in de praktijk werkt, dan heeft Samsung een video voor je klaargestoomd. In de video, die je hieronder kunt bekijken, zie je hoe gemakkelijk het is om af te rekenen met de betaaldienst.

In theorie zou het zo moeten zijn dat Samsung Pay straks met een groot gedeelte van de retail moet gaan werken. Als het goed is heeft dat gros namelijk al geïnvesteerd in nieuwe pinautomaten, waarmee het mogelijk is bedragen onder de 25 euro te pinnen zonder daarvoor je pincode te hoeven gebruiken. Je legt de kaart op de automaat (in sommige gevallen houd je hem even tegen de zijkant), wacht een paar seconden en alles is gepiept. Dat principe wil Samsung dus overbrengen naar smartphones en phablets met NFC-technologie.

Samsung heeft donderdag bekendgemaakt dat de betaaldienst Samsung Pay later wordt gelanceerd dan gepland, zo meldt het bedrijf in een investeerdersvergadering. Aanvankelijk stond Samsung Pay gepland in juli uit te komen, maar die datum is dus verschoven naar september van dit jaar. Die datum geldt overigens ook alleen maar voor Zuid-Korea en Noord-Amerika, maar, zo geeft Samsung aan, een release van China en Europa staat ook nog steeds op de planning. Maar wanneer wij ermee kunnen betalen, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.