Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze video toont de Hound-spraakassistent in actie

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 11:12 CategorieAndroid

SoundHound heeft een video vrijgegeven waarin we de digitale spraakassistent Hound in actie kunnen zien. En hij doet het verrassend goed. Hound moet het opnemen tegen Cortana, Google Now en Siri, dus moet ook wel van goede huize komen.

Hound in actie, doe het behoorlijk goed

Op woensdag kondigde SoundHound de digitiale spraakassistent Hound aan. Hound beschikt over de mogelijkheid te reageren vanuit context. Zoek je bijvoorbeeld naar het weer in Utrecht, dan kun je daarna meteen vragen naar een goed restaurant, zonder de plaatsnaam te noemen. Hound begrijpt dan nog steeds dat je op zoek bent naar restaurants in Utrecht. Helaas is dit niet wat we terugzien in de onderstaande video, maar dat betekent niet dat Hound totaal geen indruk achterlaat. De app reageert namelijk verrassend goed.

In de video wordt bijvoorbeeld de volgende vraag gesteld.

How many days are there between the day after tomorrow and three days before the second Thursday of November of 2022?

Het antwoord is, volgens Hound, 2714 dagen, tussen overmorgen en 7 november 2022. Later in de video wordt Hound gevraagd naar de populatie en hoofdsteden in China en Japan, evenals het aantal vierkante kilometers van die landen. Ook vraagt de gebruiker naar de postcodes van Duitsland, Frankrijk en Italië en naar de populatie in India. Al die vragen worden tegelijkertijd gesteld. En hoewel Hound even de tijd neemt alles op te zoeken, kan de gebruiker in de video al snel door alle beschikbare antwoorden scrollen.

Opvallend is hoe gemakkelijk Hound in gebruik te nemen is en hoe fijn het proces verloopt. De video toont goed aan hoe goed Hound in staat is numerieke en statistische informatie te weergeven. Helaas zien we Hound nog geen navigatie aanbieden, contacten opzoeken of websites tevoorschijn toveren. Desondanks lijkt Hound een waardige tegenstander van de bestaande spraakassistenten te worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.