Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Displaylink beta-applicatie beschikbaar in Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 8:57 CategorieAndroid

Er zijn nog niet veel mensen die hun tablet of smartphone gebruiken om op te werken. Het scherm van deze apparaten wordt als te klein beschouwd om met programma’s zoals Excel en Word te werken. DisplayLink heeft begin dit jaar al laten weten (en zien) dat hier verandering in komt. Sinds eergisteren is de benodigde applicatie in de Google Play verkrijgbaar, wat het mogelijk maakt om je smartphone of tablet aan je monitor te sluiten.

Vanaf je monitor werken op je Android tablet of smartphone

DisplayLink ontwikkelt hardware en softwareprogramma’s die het mogelijk maken om je apparaten met je monitor te connecten middels simpele verbindingen zoals USB, ethernet en WIFI. Het bedrijf maakt het mogelijk om je Android smartphone en tablet op een resolutie van bijna 2K aan te sluiten op je monitor. Voor het gemak kun je je telefoon of tablet dan middels het toetsenbord en muis besturen. Het Taiwanese technologie bedrijf verwacht met deze lancering in de applicatiewinkel van Google een bijdrage te leveren aan de productiviteit van werknemers. De mogelijkheid maakt het makkelijk om met bijvoorbeeld Microsoft Office te werken (en Google Docs). Daarbij biedt het de mogelijkheid om foto’s, video’s of een presentatie te laten zien op een groot beeldscherm.

Om gebruik te maken van de DisplayLink applicatie en al haar mogelijkheden dien je over een Android apparaat te beschikken met een OS-versie Lollipop of hoger (5.0 of hoger) en een ARM-processor. Tevens zul je een OTG USB kabel en een DisplayLink device (dock) moeten aanschaffen. Het voordeligste DisplayLink device dat ik heb kunnen vinden, bedraagt 75,00 euro op Amazon. De applicatie daarentegen, kun je gratis aanschaffen in Google Play.

Mocht je van plan zijn een DisplayLink dock aan te schaffen of er al eentje in huis hebben, laat dan ons je ervaringen weten. We zijn erg benieuwd of je er ook echt productiever van wordt.

  • DisplayLink
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.