Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de Asus ZenPad 10 met keyboard-dock

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 11:59 CategorieAndroid

Gisteren presenteerde Asus tijdens Computex 2015 vier nieuwe tablets maar afgezien van het topmodel, de ZenPad S 8.0, liet de Taiwanese fabrikant maar weinig los over de specificaties. Van de ZenPad 10, het 10.1-inch model uit de ZenPad-serie, zijn inmiddels de specificaties en afbeeldingen verspreid.

De Asus ZenPad 10 is een hybride tablet met een 10.1-inch display en een keyboard-dock. Hoewel Asus de Zen-naam over het algemeen gebruikt voor premium producten doet de ZenPad 10 aan een instapmodel tablet denken. Qua specificaties is de tablet dus ook niet bijzonder indrukwekkend.

Asus-ZenPad-10-2

De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom z3-C3200-processor, vergezeld door een Mali 450-gpu. Verder komt de tablet met 1GB of 2GB aan werkgeheugen, 8GB tot 32GB aan opslaggeheugen, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en Android 5.0 Lollipop als besturingssysteem.

Asus-ZenPad-10-1

Ook zijn er stereospeakers aan de voorzijde geplaatst, kan het opslaggeheugen met een microSD-kaart uitgebreid worden en is er gps aanwezig voor locatiebepaling. Asus brengt zowel WiFi-only- als 3G/4G-varianten van de tablet op de markt. Daarnaast komt de Taiwanese fabrikant met diverse accessoires, waaronder een Audio Dock. Dit Bluetooth-keyboard is voorzien van ingebouwde Bluetooth-speakers.

Wanneer de ZenPad 10 naar Nederland komt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:
Asus ZenPad 10 (Z300C)
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Aboots
  13 januari, 2016 om 20:02

  Wie kan mij uitleggen waarom er verschillende berichten over de megapixels van de asus zenpad10 zijn. Bij de 1 lees ik dat het 0,3 en 2 Mp en bij anderen lees ik 2 en 5 Mp.Ik probeer een keuze te maken tussen de Galaxy Tab A 9,7 of de Asus zenpad 10.
  Wie heeft het antwoord en wie kan mij misschien een tip geven om de keuze te maken.
  Dit is mijn eerste tablet en ben een normale gebruiker. Mvg A

  • Bjorn
   23 februari, 2016 om 9:42

   Mijn ASUS Zenpad 10 heeft een 2 en 5 Mp camera. Bij mijn weten hebben
   alle ASUS Zenpad 10 deze camera’s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.