Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de easter egg binnen Android M

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 10:45 CategorieAndroid

Met elke nieuwe versie van het Android-besturingssysteem, brengt Google telkens een nieuwe easter egg uit. In Android M is dat niet anders. Het kan echter zijn dat Google hem nog aanpast; hoewel hij wel grappig is, is hij niet zo uitgebreid als de vorige iteraties.

Android M: dit is de easter egg voorlopig

Google houdt van grapjes en verstopt die grapjes eigenlijk altijd op dezelfde plek. Die grapjes worden ook wel easter eggs genoemd, oftewel de paasei. Een ei die je in een omgeving moet zien te vinden; zo werkt dat ook op Android. Dat je altijd direct op dezelfde plek kunt zoeken is onderdeel van de charme, want het is gewoon altijd leuk om te bekijken wat Google nu weer bedacht heeft. Maar tot nu toe haalt Google nog even z’n schouders op en weet het bedrijf nog niet wat voor easter egg het wil implementeren binnen Android M.

android-m-easter-egg

En dat is de easter egg tot nu toe: een emoticon van een mannetje dat z’n schouders ophaalt. Op het internet wordt het poppetje her en der gebruikt, in tal van situaties. Je kunt hem gebruiken om aan te geven dat je niet weet wat je wil eten, wanneer iemand dat vraagt in een chatgesprek. Maar je kunt dit ventje ook gebruiken op het moment dat je niet snapt waarom iemand iets doet, je wil aangeven dat het je eigenlijk niet interesseert of voor een komisch effect waarmee je iemand voor aap kunt zetten. Het zal allemaal wel. ¯\_(ツ)_/¯

In Android 5.0 Lollipop heb je een Flappy Bird-kloon. Flappy Bird is dat irritante spelletje dat iedereen op een gegeven moment speelde, waarin je met een aantal taps op het scherm het vogeltje in de lucht moet houden, terwijl-ie navigeert door een serie buizen. De game was echt heel slecht en bevatte een hit detection (een ruimte om of op het personage binnen een spel waarmee het spel kan bepalen of dat personage geraakt wordt) van heb ik jou daar, waardoor je eigenlijk altijd veel te snel en op een oneerlijke manier af ging. Maar dat was juist de kracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.