Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de prijs van Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 12:15 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft laten weten hoe duur Windows 10 zal zijn wanneer je niet in aanmerking komt voor de gratis update naar het besturingssysteem. Dat is wanneer je een oudere versie van Windows hebt, Windows XP bijvoorbeeld.

Windows 10 kost je 119 dollar (en mogelijk ook euro)

Microsoft is natuurlijk van plan om het gros van de Windows-gebruikers te voorzien van een gratis update naar Windows 10, wanneer die consumenten besluiten binnen het eerste jaar hun apparaten te updaten naar het nieuwe OS, maar dat betekent niet dat we niet nieuwsgierig zijn naar de prijs van het besturingssysteem. Op dinsdagochtend heeft Microsoft dan ook bekendgemaakt wat Windows 10 zal kosten voor iedereen die niet in aanmerking komt voor de gratis update: 119 dollar, net zoveel als Windows 8.

Voor dat bedrag koop je straks Windows 10 Home. Wil je echter de Pro-versie hebben, dan ben je 199 euro kwijt. Ga je eerst voor de Home-editie en later voor Pro, dan kun je een upgrade-pakket aanschaffen voor 99 dollar. In vergelijking met Windows 8 valt op dat Microsoft grotendeels dezelfde prijsstructuur aanhoudt. Daarom leeft de gedachte nu ook dat Windows 10 in Europa 119 euro zal gaan kosten, omdat Windows 8 momenteel voor dat bedrag verkrijgbaar is in de Microsoft Store. Het dollarteken wordt ingewisseld voor het euroteken.

Microsoft heeft op maandagochtend een persbericht verstuurd met daarin de mededeling dat Windows 10 inderdaad op 29 juli wereldwijd wordt uitgebracht. Klanten die nu Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken, kunnen vanaf dat moment gratis upgraden naar Windows 10 en hebben een jaar de tijd om vanaf die datum te profiteren van de gratis update.  Zodra een Windows-device geüpdatet is, zorgt Microsoft voor gratis updates gedurende de levenscyclus van het apparaat. Reserveer nu het OS alvast via www.windows.com/windows10upgrade.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.