Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dragon Quest VI Realms of Revelation nu uit

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2015, 11:53 CategorieAndroid

De Japanse speluitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat de game Dragon Quest VI Realms of Revelation nu uit is voor Android en iOS. De game werd voor het eerst uitgebracht in 1995 voor de SNES en kwam in 2007 nog naar de Nintendo DS-handheld.

Dragon Quest VI Realms of Revelation – van 1995 tot 2015

Sommige games zijn van zulke goede kwaliteit, dat ze de tand des tijds meer dan prima kunnen doorstaan. Spellen Nintendo kunnen dat over het algemeen, maar de role playing games van het Japanse Sqaure Enix hebben dat ook zeker in zich. Toegegeven: de rpg wel typisch zo’n genre waar je echt van moet houden om het te kunnen waarderen en zeker de jrpg (de j staat voor Japanese) kan behoorlijk archaïsch aanvoelen en spelen – maar dat maakt ze zeker niet minder geliefd onder de fans van series als Dragon Quest en Final Fantasy.

Op vrijdagochtend zien we dat Square Enix, met de vernieuwde focus op mobile gaming, de game Dragon Quest VI Realms of Revelation heeft uitgebracht op Android en iOS. Deze game verscheen voor het eerst op de SNES (Super Nintendo) en werd later opnieuw uitgebracht op de Nintendo DS-handheld. Dragon Quest VI is het laatste hoofdstuk in de zogenaamde Zenithian-saga, dat begon in Dragon Quest IV en werd gecontinueerd in Dragon Quest V. Met deze release is de complete trilogie dus speelbaar op mobiele apparaten.

Dragon Quest VI kost je eenmalig 14,99 euro op beide platformen, maar dan heb je verder ook geen last van in-app-aankopen en kun je de complete game spelen zoals hij bedoeld is. Hoewel vijftien euro natuurlijk een forse prijs is voor een app, valt het bijna in het niet bij de prijs van de Nintendo DS-versie, die nog steeds voor ongeveer 39,99 verkocht wordt. In dat opzicht is het een mooi prijsje voor een fijn spel zoals Dragon Quest VI. Maar, net zoals we bij de andere releases hebben gemeld: het genre moet je wil liggen, wil je dit leuk vinden.

  • Dragon Quest VI
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.