Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie spellen voor op je tablet waarin je vooruit moet denken

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week kijken we naar drie games voor op je tablet waarin je vooruit moet denken en de juiste, strategische stappen moet zetten. Eén van de games die we meenemen is een favoriet onder strategische liefhebbers: Final Fantasy Tactics: War of the Lion.

Drie games waarin je vooruit moet denken

Als ik naar mijn persoonlijke gamecollectie kijk, dan verbaast het me eigenlijk dat het zo lang heeft moeten duren voordat ik een lijstje met goede strategische spellen heb opgesteld. Advance Wars, Fire Emblem, Pokémon Conquest, Final Fantasy Tactics – het zal je misschien allemaal niet zo eel zeggen, maar ze hebben allemaal wel één ding gemeen met de onderstaande games: je moet vooruitdenken om te winnen. En om te winnen moet je goed op de hoogte zijn van alle regels, sterktes en zwaktes – maar dat maakt de ervaring juist zo tof.

Final Fantasy Tactics: War of the Lions (13,99 euro)

We beginnen deze week met een heruitgave van een remake: Final Fantasy Tactics: War of the Lions. Het origineel kwam eerst naar de PlayStation, toen naar de Gameboy Advance en later werd deze versie naar de PlayStation Portable gebracht. War of the Lions oogt wellicht een beetje gedateerd, maar in dit geval gaat het om de gameplay. En die is al die jaren na zijn release nog steeds ijzersterk. Je moet wel veel tijd investeren in deze game, wil je het helemaal uitspelen. Maar geloof ons: het is elke minuut op je tablet waard, als je van strategie houdt.

final-fantasy-tactics--groot

  • Final Fantasy Tactics: War of the Lions

Stratego (1,99 euro)

Bij Stratego draait het om tactiek, strategie en keiharde bluf: een combinatie van schaken en poker. Wereldwijd zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren van dit beroemde bordspel verkocht. Deze versie van Stratego heeft een nieuwe en verbeterde AI-tegenstander die je op makkelijk, normaal en moeilijk kunt instellen om aan te laten sluiten bij jouw tactische vaardigheden. Je kunt zoveel veldslagen spelen als je wilt, in drie verschillende speelstanden (waaronder een snelle match). Een simpele klassieker die niet mag ontbreken op je tablet.

stratego-ipad

  • Stratego Single Player

Sproggiwood (10,95 euro / 9,99 euro)

Sproggiwood is een aparte mix van strategische elementen, rogue-like-eigenschappen en city builder-gameplay. Goei er ook nog een scheutje ‘rpg’ bij en je hebt een fantastische combinatie aan gameplay-elementen die elkaar goed aanvullen. Je krijgt de taak de beschaving in de game te laten groeien door constant kerkers te plunderen, die nooit dezelfde layout (indeling) hebben. Je hebt de keuze uit zes verschillende klasses en moet het opnemen tegen slimme vijanden die je nog wel eens kunnen verrassen met hun aanvallen. Opletten geblazen!

  • Sproggiwood

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.