Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox introduceert Material Design in Android-app

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2015, 10:37 CategorieAndroid

Dropbox heeft laten weten dat alle Android-gebruikers een update kunnen verwachten met daarin het Material Design voor de applicatie. Het nieuwe uiterlijk, geïnspireerd door de richtlijnen van Android 5.0 Lollipop, was al eerder beschikbaar voor bèta-gebruikers.

Material Design binnen Dropbox nu voor iedereen

Hoe goed je Dropbox ook kan vinden, de applicatie van het bedrijf loopt op Android al maanden achter als het op design aankomt. Sinds eind vorig jaar hebben we het veel mooiere Android Lollipop tot onze beschikking, dat ook enkele richtlijnen introduceerde voor andere app-makers. Maar tot op heden zijn nog lang niet al onze favoriete apps voorzien van dat Material Design, helaas. Dropbox is daar vanaf vandaag niet eentje meer van, aangezien het bedrijf bekendgemaakt heeft dat het Material Design vanaf nu voor iedereen beschikbaar is.

Enkele weken geleden was dat nieuwe uiterlijk al voor de mensen beschikbaar die gebruikmaken van de bèta van Dropbox op Android, maar nu krijgt dus iedereen met de app op zijn Android-tablet of -smartphone het frisse design. Je hoeft niet lang te twijfelen over het feit of je de update al hebt ontvangen. Naast het versienummer, 3.0, zie je het direct wanneer je de applicatie opent. Qua functionaliteiten hoef je echter geen veranderingen te verwachten in deze grote update – het gaat echt om het uiterlijk dat flink aangepast is.

Maar dat nieuwe uiterlijk moet er wel voor zorgen dat navigeren door de applicatie veel fijner moet aanvoelen en veel sneller moet gaan. Zo heb je nu ook toegang tot de fab, de floating action button, rechts onderin beeld. Daarmee kun je direct een aantal handelingen verrichten waar je voorheen eerst even voor moest zoeken. De update wordt op dit moment nog uitgerold, dus het kan nog even duren voordat je hem ontvangt op je Android-apparaat. Kun je er echt niet meer op wachten? Download de update dan handmatig.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.