Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste screenshots nieuwe Google Hangouts opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 10:39 CategorieAndroid

Mogelijk zijn er de eerste beelden opgedoken van het vernieuwde Google Hangouts, één van de twee berichtendiensten van Google. Helaas is het zo dat in dit stadium de applicatie niet geoptimaliseerd is voor tablets, maar dat kan gelukkig nog veranderen.

Google Hangouts 4.0 mogelijk op komst

Google Hangouts is één van de twee berichtendiensten van Google en heeft in de afgelopen jaren heel wat functies gekregen, waaronder het kunnen versturen van sms’jes, en bellen via Google Voice Chat en videochat. Ook zijn er in de afgelopen jaren heel wat functies weer verwijderd om van Google Hangouts een sterke concurrent te maken van andere populaire chat services. Desondanks voelt Google Hangouts momenteel nogal rommelig en onaf aan en daar komt, als het aan Android Police ligt, binnenkort verandering in.

google-hangouts-4-tablet-groot

Die website, doorgaans goed geïnformeerd op het gebied van Android, heeft namelijk een nieuwe versie van Google Hangouts in handen, waardoor we kunnen zien we er mogelijk in het verschiet ligt voor de app. De tab met personen is nu verdwenen en verplaatst naar het hamburgermenu aan de linkerkant. Ook heeft deze versie van de app een FAB, floating action button, die direct toegang geeft tot recente contacten en de mogelijkheid tot het maken van video calls. En over het algemeen oogt het design een stuk schonen en frisser.

Naast het sneller kunnen versturen van tekstberichten of het aangaan van video calls, biedt deze versie van Google Hangouts de optie om sneller foto’s, locaties, emoji’s en stickers te versturen. Helaas is het zo dat Google Hangouts 4.0 totaal niet geoptimaliseerd is voor tablets en dat design dan weer extreem lelijk oogt. In plaats van het aanbieden van een design met daarin duidelijke kolommen, zien we dat de interface gewoon uitgerekt is over de breedte van het scherm. Gelukkig kan dit allemaal in de toekomst nog gaan veranderen.

 • Delen:

Reacties

 1. Dunya
  26 februari, 2017 om 2:54

  Hoe maak ik een screenshot van een hangout gesprek mijn telefoon

  • Dunya
   26 februari, 2017 om 2:55

   Ik bedoel op mijn telefoon

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.