Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eind juli verschijnt Android 5.1.1 voor Galaxy Note 4

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 15:58 CategorieAndroid

Insiders van Samsung heeft laten weten dat we eind juli de release van Android 5.1.1 mogen verwachten voor de Samsung Galaxy Note 4-phablet. De update brengt naast de gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen mogelijk ook de vernieuwde camera-app met zich mee.

Galaxy Note 4 krijgt eind juli Android 5.1.1

Insiders bij Samsung hebben laten weten dat de Galaxy Note 4 van het bedrijf eind juli de update naar Android 5.1.1 mag verwachten. Onduidelijk is nog wat Samsung precies gaat veranderen met de update, maar we gaan er sowieso van uit dat het toestel beter gaat presteren nadat het voorzien is van de nieuwste update, zoals dat ook het geval is bij de Nexus-apparaten. Intern test Samsung de nieuwe firmware al en dat leverde eerder al het nieuwtje op dat bepaalde smartphones van het bedrijf een vernieuwde camera-app zouden krijgen.

Android 5.1.1 Lollipop is een kleine update voor het besturingssysteem en is de opvolger van Android 5.1. Deze versie bracht enkele nieuwe features met zich mee, maar moest er vooral voor zorgen dat er een aantal nare bugs worden opgelost voor het platform. Desondanks was ook deze software niet zo vlekkeloos als Google voor ogen had. Google heeft nog niet bekendgemaakt wat de Android 5.1.1-update exact inhoudt maar we verwachten relatief kleine verbeteringen en bugfixes voor problemen die met Android 5.1 geïntroduceerd werden.

De Samsung Galaxy Note 4 is een kruising tussen een telefoon en een tablet, wat een phablet genoemd wordt. Samsung brengt al een aantal jaar deze succesvolle Note-serie op de markt en voorziet gebruikers van een groot scherm (5,7 inch), een goede processor (Qualcomm Snapdragon 805) en een hoge resolutie (2560 x 1440). Verder heeft de Samsung Galaxy Note 4 zo’n beetje elke moderne aansluiting die je van een phablet mag verwachten en heeft-ie twee camera’s: eentje van 16MP aan de achterkant en eentje van 3,7MP aan de voorkant.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.