Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Endless runner Sonic Runners uitgebracht voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 14:44 CategorieAndroid

Sega heeft op donderdagmiddag de endless runner Sonic Runners uitgebracht voor Android en iOS. De game is gratis te downloaden te spelen, maar bevat wel enkele in-app-aankopen. Sonic Runners was al eerder verkrijgbaar in de soft launch-periode.

Sonic Runners: eindeloos rennen met Sonic

Mocht je al wat langer games spelen, dan weet je ongetwijfeld wie Sonic the Hedgehog is. Hij is de aartsrivaal van Super Mario, de snelste egel ter wereld (en de meeste blauwe) en heeft het maar wat moeilijk in zijn carrière als gamepersonage. In de jaren negentig had Sonic een paar goede avonturen, die vrijwel allemaal in 2D waren en waar spelers levels moesten verkennen op zoek naar ringen, vrienden en edelstenen. De besturing was behoorlijk strak, de levels waren groot en uitdagend en de games waren over het algemeen leuk.

Hoe anders is dat tegenwoordig? Sonic zet de ene na de andere faalgame op zijn naam en beleeft her en der nog een hoogtepuntje met games als Sonic Generations en Sonic Unleashed (al is niet iedereen het eens met die laatste game, maar soit). Sonic is dus een personage dat snel rent. Eerder zagen we hem al een spel krijgen waarin rennen centraal staat: Sonic Dash. Dat is een endless runner in 3D voor Android en iOS en een behoorlijk populaire ook. Dus Sega probeert het nu opnieuw, maar dan in het oude, vertrouwde 2D-aanzicht.

Je kunt in de game met een aantal bekende personages spelen, zoals Sonic, Knuckles, Tails, Amy en nog veel meer en hoeft in feite maar één ding te doen: springen. Dat doe je met een simpele tap op het scherm, aangezien de personages vanzelf lopen. Ook krijg je te maken met bossfights en kunnen we niet anders stellen dan dat de game er behoorlijk goed verzorgd uitziet. Sonic Runners is nu gratis te downloaden en te spelen op Android en iOS en bevat in-app-aankopen – maar je kunt het spel gerust uitspelen zonder een cent uit te geven.

 • Sonic Runners
 • Delen:

Reacties

 1. Ben Wouters
  01 februari, 2016 om 19:46

  Wil voor kleinzoon (9jr) asus 170c kopen.
  Zie helaas geen reviews. Hoe komt dat?
  Is-ie wel geschikt voor deze leeftijdsgroep?
  Mhd voor reactie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.