Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook- en Spotify-apps grootverbruikers op Android

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 10:42 CategorieAndroid

Uit onderzoek van AVG blijkt dat de applicaties van Facebook en Spotify de meeste energie slurpen op je Android-tablet en -smartphone. Facebook wint de categorie van apps die automatisch worden opgestart en Spotify in de categorie van apps die handmatig worden opgestart.

Facebook en Spotigy slurpen batterij leeg op Android, maar er is hoop

AVG, het bedrijf dat gratis je apparaten kan beschermen tegen allerlei online bedreigingen, heeft onderzoek gedaan naar de grootste verbruikers op Android. Het bedrijf heeft gekeken naar het verbruik van je batterij, je dataverbinding en je interne geheugen. AVG heeft daarna de grootste verbruikers van het platform in een handig overzicht geplaatst en onderverdeeld in twee categorieën: de apps die het besturingssysteem automatisch opstart en de apps die de gebruikers van het OS handmatig opstarten. Dat overzicht vind je hieronder.

Screen-Shot-2015-06-02-at-11.14.19-AM

Zoals je kunt zien staat Facebook op nummer één in de categorie applicaties die automatisch worden opgestart, terwijl Spotify op dezelfde plaats staat in de categorie apps die je handmatig opstart. Hoewel het niet verrassend is dat bepaalde applicaties naar voren komen (zoals Netflix of Messenger), staan er natuurlijk altijd wel opvallende apps tussen. Wat doet 8 Ball Pool daar bijvoorbeeld op de derde plek, vlak achter Facebook? AVG probeert je zo bewust te maken van de apps die aanslag doen op je batterij, dataverbinding en opslaggeheugen.

Voor de categorie batterijenslurpers zijn weer andere lijstjes gemaakt. Daar vinden we verrassend genoeg andere apps op nummer één, maar dat is enigszins te verklaren. De app in kwestie zijn van Samsung en Samsung-apps staan natuurlijk niet op zo veel apparaten als bijvoorbeeld de app van Facebook, WhatsApp, Snapchat of Spotify. Opvallend is ook dat AVG’s directe concurrent, Lookout Security and Antivirus, op de lijst staat en een stevige notering op nummer vijf heeft. Je kunt het volledige rapport hier bekijken, via de website van AVG.

Android M, dat in het derde kwartaal van dit jaar moet verschijnen, krijgt straks een feature die apps op de achtergrond kan uitschakelen, zodat gebruikers veel minder energie en data verliezen wanneer dat onnodig is (zoals in de nacht, of in elk geval momenten waarop je een app niet gebruikt).

  • Delen:

Reacties

  1. willy flore
    26 juni, 2015 om 19:28

    beste heb laptop herdaan wegens crash u kan ik spoty free niet meer douwloden
    help u mij
    alvast bedankt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.