Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger heeft 700 miljoen actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 10:49 CategorieAndroid

Facebook heeft aangekondigd dat Facebook Messenger op dit moment 700 miljoen actieve gebruikers heeft; WhatsApp heeft er 800 miljoen. Dat maakt Mark Zuckerberg, oprichter en bestuursvoorzitter van Facebook en eigenaar van WhatsApp, bekend.

700 miljoen actieve gebruikers op Facebook Messenger

Facebook Messenger, de berichtendienst van Facebook, heeft op dit moment 700 miljoen actieve gebruikers op het platform, zo maakt Mark Zuckerberg, bestuursvoorzitter van Facebook, bekend. Die actieve gebruikers bestaan uit mensen die tenminste één bericht in de maand versturen. In maart liet Facebook nog weten 600 miljoen actieve gebruikers te hebben: dat is dus een flinke groei van honderd miljoen actieve gebruikers. WhatsApp heeft nu 800 miljoen actieve gebruikers, aldus het bedrijf.

Ter vergelijking: toen Facebook de populaire berichtendienst WhatsApp kocht in februari, had die dienst 400 miljoen actieve gebruikers. WhatsApp heeft nu dus het dubbele aantal gebruikers, ondanks het feit dat er veel gebruikers waren die zeiden dat ze van WhatsApp zouden afstappen nu het onderdeel is van Facebook. Wanneer je WhatsApp en Facebook Messenger bij elkaar optelt, dan heb je een gigantisch publiek van anderhalf miljard mensen die dagelijks gebruikmaken van de berichtendiensten van het Amerikaanse sociale netwerk.

En dan hebben we het nog niet eens over Instagram gehad, dat momenteel 300 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat aantal is echter sinds december niet meer gestegen. Hoewel de apps van Facebook marktleiders zijn, op Instagram na, betekent dat niet dat het bedrijf als enige succesvolle applicaties in handen heeft. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog het Chinese WeChat, met 500 miljoen actieve gebruikers, en Kik, dat op moment van schrijven 200 miljoen actieve gebruikers heeft. Er is gelukkig dus nog genoeg concurrentie.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.