Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger krijgt eerste, eigen game

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 10:19 CategorieAndroid

Facebook heeft bekendgemaakt dat het Facebook Messenger-platform zijn eerste, eigen game heeft gekregen in de vorm van Doodle Draw. Dit spelletje komt iedereen misschien beter bekend voor als Pictionary: tekeningen maken op basis van woorden, die anderen moeten raden.

Doodle Draw eerste game van Facebook Messenger

In maart kondigde Facebook zijn nieuwe platform aan: Facebook Messenger Platform. Messenger Platform zou het idee van een simpele berichtendienst moeten gaan overstijgen door de implementatie van van third-party applicaties. Sinds maart zijn er al een hoop dingen toegevoegd aan Messenger, maar games bleven tot nu toe nog uit, tot vandaag. Vandaag lanceert het platform namelijk Doodle Draw, een game waarin je een tekening maakt op basis van een woord, die anderen weer moeten raden. Je weet wel: Pictionary, of Draw Something.

Wanneer je bekend bent met Draw Something, dan weet je ook hoe je Doodle Draw moet spelen, omdat het exact hetzelfde spel is. Wanneer je een tekening hebt gemaakt op basis van een woord, dan moet de andere speler dus raden wat het is. Dat kan diegene doen met behulp van een aantal letters en met die letters moet er een woord gevormd worden. Dat klinkt vaak gemakkelijker dan het is, ware het niet dat de extra letters voor flink wat verwarring kunnen zorgen. Door het verzamelen van sterretjes, breidt je je mogelijkheden uit.

En die sterretjes verzamel je door tekeningen te raden of door als tekenaar voor de moeilijkere woorden te gaan. Het idee achter het implementeren van apps en games in Facebook Messenger, is dat het gebruikers nieuwe manieren geeft om te communiceren met elkaar, terwijl het ontwikkelaars een extra platform geeft waarop geld verdiend kan worden. Natuurlijk moeten die extra apps wel passen bij zoiets als Messenger en hoewel Doodle Draw alles behalve origineel is, past het wel perfect bij een berichtendienst, omdat de essentie niet verloren gaat.

  • Doodle Draw voor Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.