Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s opgedoken van Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 11:10 CategorieAndroid

Mogelijk zijn de eerste foto’s opgedoken van de Samsung Galaxy Tab S2 8.0. Ze zijn verschenen in de database van de Chinese TENAA. Eerder zagen we ook al mogelijk renders voorbijkomen van de andere Galaxy Tab S2-variant, met een scherm van 9,7 inch.

Is dit de Samsung Galaxy Tab S2 8.0?

Dat Samsung werkt aan twee nieuwe high-end premium tablets, is inmiddels een publiek geheim. Hoewel de Zuid-Koreaanse fabrikant de tablets officieel nog niet heeft aangekondigd, hebben we ze al vaker voorbij zien komen in het nieuws. Zo kwamen er onder andere eerder renders in het nieuws van wat mogelijk de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 kan zijn, maar ook dat weten we natuurlijk nog niet zeker. Helaas heeft Samsung nog helemaal niets naar buiten gebracht over de opvolgers van de premium tablets Galaxy Tab S 10.5 en de Galaxy Tab S 8.4.

samsung-galaxy-tab-s2-fotos

Het model dat we eerder in een benchmark terugvonden, is waarschijnlijk het 4G-model. Het 9,6 of 9,7 inch Super Amoled-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, met een schermverhouding van 4:3. Onder de motorkap zit naar verluidt een octacore-processor, geklokt op 1,9 GHz – mogelijk gaat het hier om de Exynos 5433, maar dat kan nog veranderen naar een Exynos 7420 zodat ook Samsung straks optimaal gebruikmaakt van de 64 bit processing in Android 5.0 Lollipop, een kenmerkende feature van het OS.

Verder vinden we een 8 megapixel-camera aan de achterkant (voorheen werd gezegd 7 megapixels) en een 2 megapixel-camera aan de voorkant. Ook vinden we nog 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen onder diezelfde motorkap. Als software krijgt deze tablet Android 5.0.2 mee, waarschijnlijk gecombineerd met de uitgeklede variant van TouchWiz. De tablet krijgt verder alle moderne verbindingen met zich mee, op een barometer, nfc-chip en nabijheidssensor na. Het 8 inch-model krijgt overigens grotendeels dezelfde specs.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.