Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 5 krijgt usb type-c-poort’

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 10:50 CategorieAndroid

Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy Note 5 een usb type-c-poort, als het eerste mobiele Samsung-apparaat wanneer hij uitkomt. Het toestel moet volgens de geruchten in september worden uitgebracht.

Usb type-c-poort voor de Galaxy Note 5

Als het aan allerlei geruchten ligt, dan zien we de Samsung Galaxy Note 5 dit jaar in september worden uitgebracht als één van de eerste mobiele Samsung-apparaten met een usb type-c-poort aan boord. Het idee achter de usb type-c-poort is dat het een poort voor alle aansluitingen moet gaan worden, omdat er vandaag de dag enorm veel poorten aanwezig (kunnen) zijn op laptops, tablets en smartphones. Apple was één van de eerste bedrijven dat aankondigde van de nieuwe poort gebruik te zullen maken voor de nieuwe Macbook.

Het belangrijkste voordeel van usb type-c is dat het een aansluiting is die de usb-poorten, hdmi-aansluitingen en ac-aansluitingen die we kennen gaat (of kan gaan) vervangen. Op een usb type-c-poort kun je een hub (met andere poorten) aansluiten waarmee de mogelijkheden vergroot worden. Zo kun je een extern display koppelen, je apparaat opladen, een keyboard koppelen of zelfs een microSD-kaartlezer aansluiten. Wel zijn de exacte mogelijkheden afhankelijk van de gebruikte usb-standaard, zoals je in ons uitgebreide artikel kunt lezen.

Er zijn natuurlijk al eerder een aantal geruchten opgedoken over de Samsung Galaxy Note 5, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt de ultieme phablet van wil maken. Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al een erg fraai apparaat is en lovende recensies op zijn naam heeft staan, wil Samsung alsnog een stapje verdergaan met de volgende iteratie. Het schijnt namelijk dat Samsung erop gebrand is als eerste met een 4k-display op een phablet te willen komen en de onaangekondigde Galaxy Note 5 moet hier de ultieme kandidaat voor zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.