Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 5 wordt eerder aangekondigd dan iPhone 6s Plus’

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 16:20 CategorieAndroid

Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy Note 5 toch iets eerder aangekondigd dat de Apple iPhone 6s Plus, zo blijkt uit nieuwe geruchten. De aankondiging van de phablet zou dit jaar in augustus plaatsvinden, in plaats van september.

Gerucht: Note 5 wordt in augustus aangekondigd

Vorige maand kwam het gerucht naar buiten dat Samsung de Galaxy Note 5 eerder zou lanceren dan de traditionele lancering in september, zodat Samsung Apple met zijn onaangekondigde, maar mogelijk aankomende iPhone 6s (Plus) te slim af zou zijn. Niet veel later schoot Samsung Mobile-directeur J.K. Shin die geruchten weer neer. Normaliter kondigt Samsung zijn nieuwe Note-toestel dus aan in september, tijdens IFA-beurs die elk jaar in Duitsland wordt georganiseerd, en het lijkt er niet op dat Samsung van die traditie gaat afwijken.

Maar dat weerhoudt de geruchtenmolen er niet van toch op volle toeren te draaien als het om de aankondiging van de Galaxy Note 5 gaat. Daar waar eerst gezegd werd dat die Note 5 in juli zou worden aangekondigd, zal de phablet naar verluidt nu dus in augustus worden aangekondigd, omdat Apple mogelijk zijn nieuwe iPhone-phablet in september gaat aankondigen. Het gaat dan wel om een datum aan het einde van augustus, aldus goed geïnformeerde bronnen die volgens een Taiwanese techblog op de hoogte zijn van Samsungs plannen.

Aan de logica van het gerucht ligt het in elk geval niet: de iPhone 6 Plus van Samsung is ontzettend populair, maar dat is de Galaxy Note 4 van Samsung ook. Desondanks zou Samsung het er toch niet op willen wagen en daarom eerder het toestel willen uitbrengen. Nu nemen we dit soort geruchten altijd met een korrel zout – zowel het verhaal van de ‘goed ingelichte bronnen’ als het woord van J.K. Shin kunnen nog niet als waarheid worden gezien. Want mocht Samsung een vroege lancering van plan zijn, dan schreeuw je het niet van de daken.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.