Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy S6 Plus krijgt 5,7 inch-scherm, Android 5.1.1’

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 12:18 CategorieAndroid

Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy S6 Plus een scherm van 5,7 inch evenals Android 5.1.1 met zich mee. Ook is er een trademark opgedoken. Die trademark heeft het echter over een andere naam dan de Galaxy S6 Plus, namelijk een S6 Note.

Samsung Galaxy S6 Plus of Samsung Galaxy S6 Note?

Zeker weten doen we het nog niet, maar inmiddels lijkt het erop dat Samsung werkt aan een nieuwe phablet. We hebben er al meerdere aanwijzingen over voorbij zien komen, maar die vallen allemaal nog in de categorie geruchten. Vandaag komen we wederom twee mooie verhalen tegen: zo zou de Samsung Galaxy S6 Plus namelijk een scherm van 5,7 inch krijgen, net zo groot als die van de Samsung Galaxy Note 4. Ook zou Android 5.1.1 als besturingssysteem meegeleverd worden – omdat lager echt niet te verantwoorden is.

De verwachting is dat de phablet eind dit jaar, mogelijk in september, op de markt uitkomt. Onder welke naam is nog niet duidelijk, want momenteel doen er drie namen voor het toestel de ronde. De Samsung Galaxy S6 Plus, die wij aanhouden, de Samsung Galaxy S6 Edge Plus en sinds vrijdagochtend ook Samsung Galaxy S6 Note. Dat blijkt uit een trademark die ineens opdook, waar we de naam S6 Note duidelijk kunnen zien. Mocht dit kloppen, dan wil Samsung kenbaar maken dat we hier echt met een phablet te maken hebben.

Eerder werd gezegd dat de Samsung Galaxy S6 Plus een scherm van 5,5 inch zou krijgen, wat al een redelijke vergroting is van het Samsung Galaxy S6-scherm van 5,1 inch. De grote versie van deze smartphone zou ook worden voorzien van twee gebogen schermen aan de zijkant, net zoals dat het geval is bij de Samsung Galaxy S6 Edge. Onder de motorkap zouden we een Snapdragon 808-processor gaan terugvinden; over het werkgeheugen is nog niets bekend. Ook zou de Samsung Galaxy S6 Plus 32GB aan intern geheugen krijgen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.