Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Agenda op iOS krijgt weekmodus en meer

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 10:26 CategorieApplicaties

Google heeft de iOS-applicatie Google Agenda voorzien van een flinke update, met onder meer een weekmodus en Google Drive-integratie. Ook kunnen iOS-bezitters nu aan de gang met interactieve notificaties. Sommige features waren al beschikbaar op Android.

Google Agenda voor iOS krijgt meer functies

Google heeft de iOS-versie van Google Agenda voorzien van een flinke update, die een aantal nieuwe functies toevoegt. Mocht je een nu een déjà vu-moment hebben, dan kan dat kloppen. Sinds maart is Google Agenda in zijn huidige vorm beschikbaar voor iOS, een maand nadat Google de Android-versie had geüpdatet. Nu pas brengt de zoekmachinegigant enkele van die nieuwe features over naar iOS. Eén van de aanpassingen is de toevoeging van de weekmodus, waarin je een compleet zevendaags overzicht hebt van de week.

Als je het aan ons vraagt, zijn zaken als een week- of maandoverzicht verplichte kost voor een Agenda-applicatie. Waarom Google dat soort dingen niet meteen implementeerde, is ons ook niet bekend. Naast de weekmodus krijgt de iOS-app ook interactieve notificaties. Op het moment dat je een melding van een afspraak krijgt, kun je direct mensen e-mailen of de plaats op Google Maps opzoeken, zonder dat je daarvoor de melding hoeft te verlaten. Al die opties zitten slechts verborgen achter een enkele tap, dus je kunt lekker snel te werk gaan.

Als laatste nieuwe functies heb je de mogelijkheid ook Google Drive-bestanden toe te voegen aan evenementen, zoals die van Docs, Sheets, Slides en natuurlijk foto’s en pdf’jes. Het mooie aan dit systeem is dat Google Agenda zal checken of alle genodigden de bestanden kunnen openen en wanneer dit niet het geval is, jou daarvan op de hoogte brengt, zodat je daar naar kunt handelen. De update is nu voor iedereen gratis verkrijgbaar en met name geschikt voor iPhone (6 Plus); Google heeft nog niet gezegd wanneer we de update voor iPad kunnen verwachten.

  • Google Agenda
  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.