Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Familiepagina in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2015, 9:48 CategorieAndroid

Google heeft de Familiepagina in Google Play gelanceerd. De pagina is momenteel alleen voor de webstore van Google Play beschikbaar. De mobiele versie verschijnt op een later moment, maar zal dezelfde indeling gaan krijgen.

Google Play heeft nu een Familiepagina

We hebben al twee keer eerder gehoord over de Familiepagina voor Google Play. Een keer in de vorm van een gerucht en natuurlijk toen Google de speciale sectie officieel aankondigde tijdens de I/O-presentatie van dit jaar, waar het bedrijf onder meer ook Android M aankondigde. Deze pagina is met name bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen. Het is een veilige omgeving waar ouders hun kinderen door kunnen laten bladeren, zonder te moeten denken dat die kids iets tegenkomen wat eigenlijk niet voor hen bedoeld is.

De Familiepagina binnen Google Play bevat alleen applicatie die met de hand zijn uitgekozen door Google. Er is hier dus geen sprake van één of ander algoritme die met de nodige kennis voor de gek kan worden gehouden. Je vindt er verschillende secties, zoals Games voor het gezin, Leuke apps & games, Leren wordt leuk, Interactief en er is zelfs een spotlight, die in dit geval zijn lampen richt op Disney. Onduidelijk is of dit een gesponsorde ruimte is of niet – het feit blijft in elk geval dat de Disney-apps geschikt zijn voor alle kinderen.

Daarnaast is het zo dat je middels het menu nog een aantal andere selecties kunt maken. Zo kun je sorteren op apps die geschikt zijn voor kinderen tot vijf jaar, wanneer ze zes tot acht jaar zijn of vanaf negen jaar of ouder. Tevens vind je er een sectie voor muziek en video, onderwijs en creativiteit en zijn er enkele genres beschikbaar waar kinderen games vandaan kunnen downloaden. Hoe je ervoor zorgt dat die kids ook echt binnen de perken van de Familiepagina blijven, is niet duidelijk. Want met één klik zit je zo weer in de normale winkel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.