Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now biedt geo-contextuele informatie aan

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2015, 11:46 CategorieAndroid

Google heeft een update doorgevoerd in Google Now, waarmee je info op basis van je locatie kunt oproepen over gebouwen en dergelijke. Zo kun je aan Google vragen wanneer een bepaald restaurant geopend is en hoe groot dat monument is.

Google Now biedt info over je omgeving op basis van je locatie

Google heeft stilletjes een update doorgevoerd in Google Now voor Android. De digitale assistent is nu in staat om informatie te laten zien over je omgeving, op basis van je locatie. Je kunt de app contextuele vragen stellen, zonder te benoemen wat iets daadwerkelijk is. Sta je bijvoorbeeld voor de Dom in Utrecht, maar weet je niet dat het de Dom is (om maar even een voorbeeld te geven), dan kun je aan Google Now vragen wat dit voor gebouw is, waarna de assistent direct de informatie begint voor te lezen die voor handen ligt.

Dit contextuele zoeken werkt nog niet helemaal zoals je het zou verwachten, maar wat we nu beschikbaar hebben werkt grotendeels goed. We hebben de dienst even zelf uitgeprobeerd door de vraag te stellen ‘hoe laat dit restaurant open is’. Omdat er in deze straat alleen al vier restaurants zijn en we niet direct voor één van die eetgelegenheden stonden, vroeg Google Now eerst nog even welke restaurant we precies bedoelden. We kozen er eentje uit en kregen direct de openingstijden te zien, die ook echt klopten met het restaurant in kwestie.

Vragen die je kunt stellen zijn onder meer:

  • Wat is door voor museum?
  • Wanneer gaat dit restaurant open?
  • Hoe hoog is dit gebouw?
  • Wanneer is dit monument gebouwd?
  • Hoe heet deze kerk?
  • Wat is het telefoonnummer van (noem maar op)?

Gelukkig werkt deze functie zowel in het Nederlands als in het Engels, maar merken we toch nog steeds dat het Engelse Google Now stukken uitgebreider is dan de Nederlandse variant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.