Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos helpt je met ruimte vrijmaken op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 11:01 CategorieAndroid

Wanneer de interne ruimte op je (Android)-apparaat volloopt en Google Photos merkt dat, dan stelt de app voor lokale bestanden te verwijderen. Die bestanden zijn dan nog steeds toegankelijk via de app, maar staan dan alleen online opgeslagen.

Oudere foto’s voortaan alleen online in Google Photos

Dat de cloud belangrijk is voor Google, is geen geheim. Bijna alle applicaties van de zoekmachinegigant werken met of in de cloud en slaan veel of bijna al je data op in die onzichtbare datamassa. Google Photos, de onlangs opnieuw gelanceerde foto-applicatie van Google, slaat al je foto’s en video’s op in die cloud, zodat je ze vanaf elk apparaat waarop je bent ingelogd met je Google-account, kunt bekijken, bewerken en versturen. Maar de app helpt je ook met het vrijmaken van lokale ruimte, zodat je foto’s kunt blijven maken.

Wanneer Google Photos opmerkt dat je nogal weinig vrije schijfruimte hebt op het interne geheugen van je (Android)-tablet of -smartphone, dan stuurt de app je een notificatie met de mededeling dat het je kan helpen met het vrijmaken van schijfruimte. Stel: je hebt die notificatie alweer weggehaald door hem weg te vegen, dan is er geen nood aan de man. Onder het kopje Assistent (binnen Google Photos) staat dezelfde melding, waarna je ook in staat bent direct te handelen. Of je haalt oud materiaal van je apparaat, of niet natuurlijk.

Het gaat hier om foto’s en video’s die ouder zijn dan dertig dagen én al geüpload zijn in de almachtige en alwetende cloud van Google. Wanneer je de kopieën offline verwijdert, ben je ze natuurlijk niet kwijt. Je vindt alle foto’s en video’s gewoon terug in de app, net zoals dat het geval is wanneer je een tweede (Android)-apparaat voorziet van je Google-account en de Photos-app. Dan synchroniseert Google alle gegevens en heb je gewoon nog steeds toegang tot alles dat je lief is. Je verwijdert dus officieel niets, maar maakt wel nodige ruimte vrij.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.