Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test handsfree betaalopties voor Android Pay

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 11:44 CategorieAndroid

Google is voornemens een handsfree betaaloptie voor Android Pay te gaan testen in San Francisco, bij een aantal fastfood-restaurants. Met deze handsfree betaaloptie hoef je geen phablet, tablet, smartphone of smartwatch tevoorschijn te halen om te betalen.

Zonder handen betalen met Android Pay

Google heeft Android Pay officieel tentoongesteld tijdens zijn I/O-presentatie van dit jaar. Android Pay is in feite een Apple Pay-concurrent, maar dat is nog niet eens het meest bijzondere nieuws. Dat kwam pas later, toen Google bekendmaakte aan een handsfree betaaloptie te werken. Binnenkort start het bedrijf met een test in San Francisco. Klanten kunnen dan een winkel of eet- en drinkgelegenheid inlopen, iets kopen of bestellen, roepen dat ze met Google willen betalen en naar buiten lopen zonder iets te moeten pakken.

Google maakt mogelijk gebruik van geo-fencing en koppelt de locatie van je apparaat aan de winkel waar je op dat moment bent, net zoals bijvoorbeeld de (geflopte) dienst Square. Die maakte in elk geval gebruik van een dergelijke methode. PayPal introduceerde ook al eerder een handsfree betaalmethode, middels een Bluetooth usb-dongle, genaamd Beacon. Ook dat is niet van de grond gekomen, waardoor er nog genoeg ruimte overblijft voor bedrijven als Apple en Google om die ruimte op te vullen.

Een Google-vertegenwoordiger gaf aan dat het nog te vroeg is om te kunnen zeggen dat deze functie er sowieso aan komt voor Android Pay. Osama Bedier, de bedenker van Google Wallet, denkt dat Android Pay het in zich heeft om groot te worden, zo gaf hij na de I/O-presentatie van Google aan.

[Google] got the banks and the carriers on board. They made it friendly to merchants reward programs. Add in this kind of delightful technology, which solves a real pain point for the consumer, and you are talking about a sea change in payments occurring over the next three to four years.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.