Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

House of Grudge is een horrorpuzzelspel voor mobile

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 12:18 CategorieAndroid

House of Grudge is een puzzelspel met een horrorthema, waar je de waarheid achter een groot landhuis moet gaan onderzoeken. Er is natuurlijk van alles gebeurd in dat huis – dingen waarvan je maag in de knoop raakt. Pas wel op voor de vele schrikeffecten.

Lekker griezelen in House of Grudge

Goede horrorgames zijn niet in groten getale aanwezig. De goede horrorgamesseries op spelcomputers neigen de laatste paar jaar steeds meer richting actie en avontuur te gaan, in plaats van de speler opzadelen met een naar gevoel. Overleven maakt plaats voor knallen en dan houd je eigenlijk niets meer over van het originele idee. Gelukkig heb je nog wel eens uitzonderingen, zoals de game Alien: Isolation, maar daar heb je als tablet-bezitter niets aan. Wij mogen het doen met games als House of Grudge – een horrorwaardig puzzelavontuur.

De combinatie ‘horror’ en ‘puzzels’ is niet nieuw, aangezien de eerste Resident Evil-spellen dat in essentie ook waren. In die games, en in House of Grudge, dien je de omgeving goed te onderzoeken. Je bent namelijk op zoek naar aanwijzingen die je kunnen helpen het mysterie van een gebeurtenis – in dit geval in een landhuis – te ontrafelen. Je doorzoekt een compleet huis vol geheimen en krijgt ondertussen te maken met geesten en andere verschijningen, die zomaar tevoorschijn kunnen komen en je hart sneller kunnen laten kloppen.

House of Grudge is een horrorpuzzelspel waarbij de ontwikkelaar zich voornamelijk heeft geconcentreerd op de omgevingen en de atmosfeer en dat is duidelijk te zien in de bovenstaande trailer. Tijdens dit enge avontuur dien je ook nog een aantal puzzels op te lossen en dat kan soms alleen met het juiste voorwerp – het is dus te allen tijde opletten geblazen. Mocht je nou denken na het zien van de trailer: dit is niets voor mij, dan hoef je het ook niet te downloaden. Horrorspellen worden vaak voor een niche gemaakt – voor de echte liefhebber.

  • House of Grudge
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.