Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt HP Pro Tablet 608 voor zakelijke markt officieel aan

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 12:49 CategorieWindows

HP heeft officieel de HP Pro Tablet 608 aangekondigd, een tablet die bedoeld is voor de zakelijke markt, met een scherm van acht inch. Wanneer de tablet uitkomt, draait hij nog op Windows 8.1, maar krijgt in augustus de upgrade naar Windows 10.

HP Pro Tablet 608 krijgt in september Windows 10

HP kondigt vandaag zijn eerste Windows 10 commercial tablet aan, die prima gebruikt kan worden in bijvoorbeeld de retail. De tablet heeft een hoge resolutie scherm van acht inch (twintig centimeter diagonaal), speakers waarmee je zonder ruis videoconferenties kunt houden en een hoop beveiligingsmogelijkheden, gebouwd op het nieuwe OS. Met slechts 8,35 mm dikte en een gewicht van 0.45 kg is de tablet dun en licht, waardoor hij dus gemakkelijk in de koffer of een reistas past en zakelijke gebruikers onderweg kunnen werken.

hp-pro-tablet-608-groot

De resolutie van het scherm is 2048 bij 1536 pixels en heeft een beeldverhouding van 4:3, waardoor je lezen van documenten ook beter aanvoelt dan op een scherm met een 16:9-beeldverhouding (dat weer beter geschikt is als entertainmentformaat). De Pro Tablet 608 biedt een complete Windows Professional-ervaring met een batterijduur tot acht uur, het display is voorzien van Corning Gorilla Glass 4 en de behuizing beschikt over een versterkt metalen chassis. Daarnaast beschikt de Pro Tablet 608 over zowel WiFi- als 3G- en 4G-verbindingen, voor snel mobiel internet.

Verder beschikt de tablet over dubbele stereo speakers aan de voorkant, twee microfoons, DTS Studio Sound en ruisonderdrukkende software. Ook heeft hij een acht megapixel-camera aan de achterkant en een twee megapixel-camera aan de voorkant, evenals een quadcore Intel Core Atom Z8500-processor, maximaal 4GB werkgeheugen, maximaal 128 GB intern geheugen (met microSD-kaartlezer), WiFi ac/b/g/n en bluetooth met NFC. Ook heeft de tablet de usb-c-poort.

De Pro Tablet 608 is vanaf juli verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs vanaf 449 euro en draait op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 in augustus. Welke specificaties je exact krijgt voor 449 is helaas nog niet bekendgemaakt. Mogelijk is dit het instapmodel met minder opslaggeheugen en werkgeheugen.

 • Delen:
HP Pro Tablet 608
Windows 10 - Windows 8

Reacties

 1. ANL
  19 juni, 2015 om 14:40

  WAT een vaag bericht is dit !!!
  Een FULL HD SCHERM en dan heb je het over een resolutie van 2048 bij 1536 (terwijl full HD 1920-1080 is volgens mij…), maar los van dat alles is een prijs van 449 euro niet slecht (ALS dat klopt …want ik geloof er haast niks van als je het hebt over de zakelijke markt !!).
  Verder is de beeldverhouding 4:3 zeg je….maar als ik het plaatje zie dan lijkt het toch echt 16:9…dus wat is de waarde van dit bericht !!!???? of is de foto slecht???

  • ANL
   19 juni, 2015 om 15:30

   …en aangevld met 4Gb memory….128Gb opslag….en dan MAAR 449 euro ???
   YOU MUST BE JOKING >>>

  • Martijn Chel
   19 juni, 2015 om 17:12

   Relax man.. deze info komt direct van HP en we mogen dus aannemen dat dit klopt. Dit is de prijs en de resolutie (met beeldverhouding) klopt ook.

   • ANL
    19 juni, 2015 om 23:46

    Nou Martijn, ik neem aan dat je het op prijs stelt dat artikelen kloppen en de “facts” juist zijn toch ?
    Ik zie overigens wel dat de tekst is aangepast…dus dat van Full HD Scherm is weggehaald….je was het dus wel met mij eens dat het niet helemaal klopte.
    Waarom schrijf je dat dan niet ipv gelijk in de verdediging Martijn ?
    Jammer en ook vreemd omdat je ook op- en aanmerkingen van lezers (wees blij dat je die hebt) moet kunnen accepteren….en vooral op een normale manier zou moeten beantwoorden ipv met “relax man – bla bla bla….”.

    Waarom is de tekst dan aangepast ??
    EN ik zie nu ook dat er in de specificaties staat 2Gb – 4Gb geheugen…dus het zal voor 449 euro GEEN 4Gb zijn zoals het artikel lijkt te suggereren (of ook niet met mij eens Martijn ??).
    Verder zie ik staan dat het opslag-geheugen begint bij 32Gb en kan oplopen naar 128Gb.
    Dus wederom een verkeerde beeldvorming in het artikel dat je dus voor 449 euro 128Gb opslag-geheugen krijgt. (dikke kans dat dat maar 32Gb zal zijn).
    Of ben je het hier ook niet mee eens Martijn ??
    Als je zo snel op je teentjes getrapt bent dan moet je misschien geen publiekelijke website willen beheren/runnen Martijn….en ik zou als ik jou was dan helemaal de mogelijkheid om berichten/commentaar/reakties te kunnen achterlaten weghalen.
    Gewoon mensen alleen de artikelen laten lezen…klopt het niet of is er iets onjuist…JAMMER DAN !!
    Het is alleen beter voor de kwaliteit om het wel te doen, maar reageer dan ook professioneel Martijn (maar uit het verleden weten ik dat DAT niet je sterkste punt is)….ook erg jammer !! Maar goed, meer JOUW Handicap en tekortkoming !!

    Dus het artikel suggereert een TOP tablet met 4Gb werkgeheugen en 128Gb opslag met zeer hoge resolutie van 2048 bij 1536 (en dus geen Full HD wat inmiddels is weggehaald uit de tekst) en snelle Atom CPU voor 449 euro.
    Dat zal hooguit het 2Gb met 32Gb opslag model zijn en waarschijnlijk wifi only ook nog !! … dus geen 3G/4G wat zakelijk gezien bijna een must is voor communicatie onderweg, maar goed het zou ook bijna te mooi zijn om waar te zijn.

    Ben dan wel benieuwd wat de prijs zal zijn voor het 4Gb, 128Gb met 3G/4G model.
    Vast en zeker (bijna) het dubbele van 449 euro….

   • Martijn Chel
    20 juni, 2015 om 12:01

    Behandel ons met respect en je krijgt het terug. Wel toevallig dat ik steeds op jou ‘zo’ reageer blijkbaar. Denk dan maar even na waarom dat zou zijn.
    De full hd-term is kort na de plaatsing al weggehaald, dat had voor zover ik weet niks met je reactie te maken.
    Voor de rest is het alsnog compleet de informatie van HP. Zij geven aan dat maximaal 4GB en 128GB de specificaties zijn en de prijs 449 euro bedraagt. Ook voor ons is het niet 100 procent duidelijk wat je hiervoor krijgt. Het kan immers ook zo zijn dat er bijvoorbeeld meer betaald moet worden voor 3G/4G maar dat 4GB en 128GB wel standaard zijn. Het is nog niet duidelijk dus dit is wat we weten.
    Je moet een bericht niet meteen afkraken als je geen flauw idee hebt wat er achter zit. Wij doen ons best alles zo volledig mogelijk te melden maar hebben ook niet altijd ALLE informatie. Echter, wij zijn wel een van de weinigen die alles dubbelchecken en dus wat dit bericht betreft meer duidelijkheid verschaffen dan concullega’s. Maar, speciaal voor jou zal ik het er nog eens duidelijk onder zetten.
    Dit artikel suggereert niks, dat doet de informatie van HP. Mijn reactie was nog redelijk fatsoenlijk in vergelijking met die (en deze) van jou. Behandel ons met respect (wat je in je reacties absoluut niet deed) en je krijgt het terug. Laat anders aub je reacties achterwege.

 2. Streetnerd
  30 juni, 2015 om 19:20

  Hoi ben al enige tijd niet meer op TM geweest.

  ff offtopic, waarom kan je nieuws hier op TM niet meer filteren op OS?
  ben alleen geïnteresseerd in windows tablets…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.