Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP lanceert betaalbare Pavilion 10 x2 hybride met nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2015, 15:55 CategorieWindows

HP introduceert vandaag de nieuwe Pavilion 10 x2, de opvolger van de in oktober van vorig jaar gelanceerde Pavilion 10 x2. Het nieuwe model is voorzien van een fris nieuw uiterlijk, komt met een toetsenborddock en draait op Windows 8.1-software.

HP brengt de nieuwe Pavilion 10 x2 op de markt als een betaalbare hybride, bestaande uit een slanke tablet en een toetsenborddock waarmee het geheel tot laptop omgevormd kan worden. Ook kan het geheel in tentmodus gebruikt worden. Om dit mogelijk te maken heeft HP naar eigen zeggen een nieuw magnetisch scharnier ontwikkeld.

De hybride is voorzien van een 10.1-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een quadcore Intel Atom-processor. Verder komt de tablet met 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een volwaardige usb-poort, een microHDMI-poort en een usb type-c-poort die middels een adapter ook als oplaadpoort gebruikt kan worden.

HP-Pavilion-x2-1

De batterij van de HP Pavilion 10 x2 gaat tot bijna 11 uur mee, ook bij het afspelen van full HD video. Het bijna full-size toetsenbord is een 1,5 millimeter reistoetsenbord voor gemakkelijk en accuraat typen. Tevens beschikt de notebook over een groot touchpad. Twee naar voren gerichte B&O Play speakers geven de audio weer. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een naar voren gerichte HP TrueVison HD Webcam.

De HP Pavilion 10 x2 is verkrijgbaar in de kleuren Blizzard White, Sunset Red en Turbo Silver. De tablet weegt 0,59 kg. Met het toetsenbord aangesloten weegt het device 1,12 kg. De tablet is 9,65 millimeter dun, met toetsenbord is dit 16,75 millimeter. De hybride wordt geleverd met een jaarlicentie voor Microsoft Office 365 Personal inclusief 60 minuten Skype premium per maand en 1TB Microsoft OneDrive Storage. Natuurlijk kan de update naar Windows 10 geïnstalleerd worden zodra het besturingssysteem beschikbaar is.

De HP Pavilion 10 x2 moet in juli in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 299 euro.

  • Delen:
HP Pavilion 10 x2 (2015)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.