Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP updatet Pavilion 10 x2 met Cherry Trail-processor

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 18:08 CategorieWindows

HP heeft laten weten een nieuwe versie van de HP Pavilion 10 x2, een twee-in-één-tablet, op de markt te willen brengen, met een nieuwe processor. In dit geval gaat het om de Cherry Trail-processor en die is een stuk energiezuiniger dan andere processoren.

Nieuwe versie van Pavilion 10 x2 krijgt Cherry Trail-processor

De HP Pavilion 10 x2 is een Windows-tablet met een scherm van 10 inch en een afneembaar toetsenbord. Eind vorig jaar werd er een model getoond met een Intel Bay Trail-processor en nu laat HP alweer de tweede generatie van de twee-in-één-tablet zien: eentje met een Cherry Trail-processor. Ook krijgt het een licht aangepast design met zich mee, maar lijkt vooralsnog nog veel op z’n voorganger. Het toetsenbord heeft de meest rigoureuze verandering ondergaan en is nu een volwaardig dock geworden, in plaats van een hoes.

Die verandering kan er potentieel voor zorgen dat de twee-in-één-tablet daardoor veel gemakkelijker in gebruik kan worden genomen, omdat de basis versterkt is en daardoor wat robuuster aanvoelt. Je klikt het dock aan de tablet via een ingebouwde magneet. Dit nieuwe toetsenbord is erg dun en heeft geen ruimte voor extra poorten (zoals bijvoorbeeld een usb-poort), maar is daardoor wel erg licht. Wanneer je de HP Pavilion 10 x2 nu op je schoot zou zetten (de dock plus de tablet) dan weegt het geheel slechts 0,8 kilogram.

Onder de motorkap vinden we dus de Intel Atom x7 Chery Trail-processor, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne ruimte; tenminste, dit zijn de specs van de tablet die op dit moment wordt getoond op de Computex-beurs in Taiwan. Volgens HP heeft het apparaat een batterijduur van twaalf uur. Verder beschikt de Pavilion 10 x2 over USB 3.0, USB type C, micro-HDMI en een microSD-kaartlezer. Ook zijn er stereospeakers aanwezig, evenals een dubbele microfoon. Over een releasedatum is helaas niets gezegd.

  • Delen:
HP Pavilion 10 x2
Windows 8
HP Pavilion 10 x2 (2015)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.