Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC werkt aan twee Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 13:12 CategorieAndroid

Fabrikant HTC werkt momenteel aan twee Android-tablets. Eén daarvan zou een high-end-variant, zoals de Google Nexus 9, moeten worden. De andere, de HTC M7, zou meer geschikt zijn voor de mid-range-markt, zo blijkt uit gelekte informatie.

HTC werkt aan high-end- en mid-range-tablets

Na de gematigde ontvangst van de Google Nexus 9-tablet, probeert HTC het nogmaals met een high-end-tablet, met het modelnummer 2PMW100. Dat blijkt uit gelekte gegevens uit India, waar de tablet is aangekomen voor testdoeleinden. Eerder dook deze tablet al op tijdens een Bluetooth-classificatie, waardoor er al wat informatie over de specs naar buiten is gekomen. Zoals de prijs: de tablet zou meer dan 29000 Indiase roepie kosten, wat omgerekend neerkomt om meer dan vierhonderd euro – een redelijke prijs voor een high-end-tablet.

Verder is er nog niet zo veel informatie over het apparaat naar buiten gekomen, maar de verwachting is dat de specs verder overeenkomen met de Google Nexus 9, die HTC voor de zoekmachinegigant gemaakt heeft. Die tablet heeft een scherm van 8,9 inch, een Nvidia Tegra K1-processor, 2GB aan werkgeheugen, een batterij met een vermogen van 6700mAh, een acht megapixel-camera aan de voorkant en had standaard, als eerste tablet, Android 5.0 Lollipop als besturingssysteem. Mogelijk worden de specs gewijzigd voor de 2PMW100.

Ook is er meer informatie gekomen over een andere Android-tablet, genaamd de HTC H7. Dat zou een mid-range-model moeten worden, met een prijs van 9565 Indiase roepie, wat omgerekend neerkomt op 132 euro. Deze tablet zou een 1,2 GHz- quadcore-processor krijgen, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen. De verwachting is dat beide tablets ook buiten India worden uitgebracht, maar er is helaas nog niets bekend over een releasedatum. Ook heeft HTC de tablets officieel nog niet aangekondigd.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.