Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFTTT-applicatie brengt batterijmonitor uit voor Android

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 10:08 CategorieAndroid

De applicatie IFTTT heeft een batterijmonitor uitgebracht, waarmee je automatisch functies kunt uitzetten wanneer je batterij leeg raakt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de app automatisch je WiFi- of Bluetooth-verbinding uitzet.

IFTTT helpt je batterij in leven te houden

IFTTT staat voor if this, then that en is een applicatie die je helpt de meest voorkomende digitale elementen in je leven, die je bijhoudt met je smartphone, phablet of tablet, te automatiseren, zodat je er geen omkijken naar hebt wanneer het erop aankomt. Het helpt je ook apps aan elkaar te verbinden die normaliter niet met elkaar samenwerken, waardoor je digitale leven – veelal gebaseerd op apps – meer als één geheel aanvoelt. De app is ontzettend populair op smart devices, omdat het alle mogelijkheden in simpele modules aanbiedt.

Nu brengt IFTTT nog een simpele module uit: eentje waarmee je je batterij langer in leven houdt. Gebruik je je tablet of phablet vaak onderweg, dan kan een dergelijke functie goed van pas komen. Wat je daarvoor moet doen is de IFTTT Android Battery Channel-module downloaden via de officiële website. Je hebt daarvoor natuurlijk wel de app IFTTT nodig, want anders heb je niets aan die extra module. Heb je beide gedownload, dan volgt een simpel proces waarin je kunt aangeven wat je de app precies wilt laten doen op het moment dat je batterij leegraakt.

Daar kun je aangeven dat je bijvoorbeeld wil dat IFTTT je Bluetooth- of WiFi-verbinding uitzet op het moment dat die batterij bijna leeg is. Dat gebeurt dan automatisch. Ook kun je instellen dat je een notificatie krijgt op zowel je Android-tablet, -smartphone en -phablet, evenals je Android Wear-smartwatch, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om automatisch in Google Drive een logboek bij te houden van de momenten waarop je batterij leeg is en weer wordt opgeladen. Check de app hieronder.

 • IFTTT
 • Delen:

Reacties

 1. melis giorgio
  30 december, 2017 om 18:43

  AANMELDEN OP MESSENGER.

 2. neyt marc
  24 juli, 2018 om 2:39

  mijn verificatiecode is: 300186

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.