Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

In Kill the Plumber legt Super Mario het loodje

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 11:21 CategorieAndroid

In de game Kill the Plumber zijn de rollen eens omgedraaid en krijgen de vijanden de kans om die bekende loodgieter af te maken. Rijp voor een rechtszaak in Noord-Amerika? Ongetwijfeld, maar de omkeer van de gameplay levert in elk geval een leuke twist op.

Kill the Plumber: Super Mario, maar dan omgedraaid

Wanneer je de games bekijkt op binnen Google Play en de App Store, dan valt op dat de gameplay vaak te destilleren is tot iets Super Mario Bros. ooit zo goed maakt – of Flappy Bird, maar die periode willen we achter ons laten. De meeste van die games komen zonder al te veel problemen uit op de verschillende app stores, maar Kill the Plumber heeft dat geluk niet. Nee, deze omgekeerde versie van Super Mario heeft het voor elkaar gekregen om geweigerd te worden van de App Store, maar komt 23 juli gewoon uit op Google Play.

Kill the Plumber is een ongenuanceerde en omgekeerde parodie de Super Mario-serie en zijn gameplay. De basis van de game is eigenlijk vrij simpel: je speelt dit keer met de vijanden die sterk lijken op de vijanden die je tegenkomt in het Mario-universum en moet een poppetje afmaken die sterk lijkt op Super Mario uit hetzelfde universum. Die loodgieter springt en loopt door het level, terwijl jij dus je best moet doen eens op zijn hoofd te springen, in plaats van andersom. Hoe verder je komt, hoe gevarieerde de speelbare personages worden.

Eerlijk gezegd hoef je dit soort games nooit echt serieus te nemen en dat doet de game zelf gelukkig ook niet – ook al ziet het er redelijk uit en levert die omgekeerde gameplay een verrassend leuke twist op. Iets waar Nintendo nog van kan leren, maar zelf nooit zal doen met de serie. Desondanks is Kill the Plumber meer dan een geschikte basis voor een flinke rechtszaak, zeker in Noord-Amerika. En niet alleen omdat Nintendo zelf de mobiele ruimtes gaat verkennen, maar omdat het bedrijf liever niet heeft dat andere mensen aan hun IP’s verdienen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.