Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Inloggen bij Facebook Messenger zonder account mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 9:42 CategorieAndroid

Het wordt voor mensen zonder Facebook-account mogelijk gemaakt toch gebruik te maken van de applicatie Facebook Messenger. Helaas is de functie nog niet beschikbaar in Nederland, maar de verwachting is wel dat de optie wereldwijd wordt uitgerold.

Facebook Messenger zonder Facebook-account gebruiken

Vanaf vandaag is het voor potentiële Facebook Messenger-gebruikers mogelijk om in te loggen bij de berichtendienst zonder Facebook-account. Dat maakt het sociale netwerk via de eigen nieuwspagina bekend. Voorheen was je als Facebook Messenger-gebruiker verplicht om ook een Facebook-account te hebben. Maar omdat er nog altijd meer mensen zonder Facebook-account zijn dan met, lijkt dit toch echt een slimme zet van het bedrijf. Helaas is de mogelijkheid nog niet beschikbaar in Nederland, maar al wel onder meer in de VS.

Wanneer de optie straks toch beschikbaar komt – de verwachting is dat inloggen zonder Facebook-account wereldwijd wordt uitgerold – dan hoef je ook niet je e-mailadres op te geven. Wel vraagt Messenger om je naam, achternaam, telefoonnummer en een foto, zodat je in elk geval te herkennen en terug te vinden bent. Ben je eenmaal ingelogd, dan kun je van alle functies gebruikmaken die Facebook Messenger te bieden heeft, zoals foto’s en video’s versturen, groepchats bestormen, voice en video calling, stickers versturen en nog veel meer.

Op dit moment heeft Facebook Messenger meer dan 700 miljoen actieve gebruikers (mensen die de app minstens één keer per maand opstarten). Met deze stap kan Facebook een grote groep mensen aanspreken die hun Facebook-profiel hebben opgezegd en niet van plan zijn een profiel aan te maken om gebruik te kunnen maken van Messenger, terwijl diegene dat misschien wel zou willen vanwege de positieve verhalen van vrienden. Wel is het zo dat je met een Facebook-account meer uit je Messenger-ervaring kunt halen, aldus Facebook.

 • Facebook Messenger
 • Delen:

Reacties

 1. ans tuin
  22 februari, 2017 om 16:33

  hoe kan ik ook gebruik maken van messenger

  • Daan
   24 mei, 2017 om 19:25

   @ Ans Tuin:

   Download de Messenger-app. Log in, zoals hierboven beschreven, met je voor- & achternaam, en 06-nummer. Zo simpel is het.

 2. albert roos
  25 december, 2017 om 12:19

  ik wil geen telefoon nummer aan messenger geven en messenger alleen gebruiken als aanvulling op facebook. hoe doe ik dat?

  • albert roos
   25 december, 2017 om 12:23

   waarom moet ik een telfoonnummer geven als ik messenger wil gebruiken (als email) wat doen ze ermee? wie ziet het nummer?

  • Dyane aside
   14 juli, 2019 om 21:31

   Hoe kan ik Messenger op chrome gebruiken

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.