Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.4 is nu beschikbaar: alles dat je moet weten

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2015, 20:28 CategorieApple

iOS-versie 8.4 is vanaf nu voor alle ondersteunde iPads, iPhones en iPod Touch-modellen beschikbaar. De update brengt verschillende interessante nieuwigheden, waaronder het lang verwachte Apple Music.

Apple Music

Apple Music is voor alle iOS-apparaten met iOS 8.4 beschikbaar, en wordt automatisch geïnstalleerd als je de update uitvoert. De streaming-dienst is Apple’s antwoord op bijvoorbeeld Spotify en Google Play Music. Met de app kun je voor slechts 10 euro per maand onbeperkt luisteren naar muziek, middels de totaal vernieuwde muziek-app. Naast het luisteren van muziek kun je ook gebruik maken van Connect, een soort van sociale feed waar artiesten kunnen communiceren met hun fans. Denk aan demo’s van nummers, foto’s van de band, of bijvoorbeeld backstage-video’s. Voor zowel gratis als betaalde gebruikers is er ook Beats 1, een 24 uurs-radiozender met de nieuwste en beste muziek.  Je kunt meer over Apple Music lezen in ons artikel over de aankondiging va de dienst.

Betalen voor een proefperiode?

Je kunt dit alles drie maanden lang gratis uitproberen, al moet je helaas wel tien euro op je iTunes-account hebben staan om de proefperiode te starten. Dit komt doordat Apple wilt controleren of je wel genoeg hebt hebt voor een eventuele verlening, zodra de drie maanden afgelopen zijn. Als je wilt voorkomen dat Apple automatisch na drie maanden je abonnement verlengt, dan kun je op deze manier de automatische verlening uit zetten: Druk op het account-knopje linksbovenin de Apple Music app, en scroll naar View Apple ID. Onder je abonnementen kun je dan als het goed is op “manage” of “beheren” drukken, en dan krijg je de optie om de automatische verleningen uit te zetten. Je kunt dan alsnog gewoon genieten van drie maanden gratis Apple Music.

Nieuwe muziek-app

Naast de lancering van Apple Music brengt iOS 8.4 ook een totaal vernieuwde muziek-app, voor degenen die liever gewoon hun eigen muziek-bibliotheek gebruiken. De nieuwe app ziet er niet alleen moderner uit, maar laat je ook op nieuwe manieren je muziek doorzoeken. Het is bijvoorbeeld duidelijker welke afspeellijsten en albums je recent nog hebt toegevoegd of beluisterd, en je kunt nu alvast kiezen welk nummer je wilt luisteren na je huidige nummer. Verder is iTunes Radio vernieuwd, en is er nu een gemakkelijk te bedienen minispeler beschikbaar, waardoor je in elk scherm snel je muziek kunt bedienen.

Boeken

Naast Apple Music en de vernieuwde muziekspeler heeft Apple nu ook een aantal dingen gewijzigd aan de manier waarop je (audio)boeken kunt vinden en beluisteren/lezen. Audioboeken zijn bijvoorbeeld niet meer zoals voorheen te vinden in je muziek-app, maar in de iBooks app. Schrik dus niet als je opeens je audioboeken niet meer kunt vinden. Diezelfde audioboeken kun je vanaf nu ook via CarPlay afspelen. Ook zijn boeken die geschreven/gemaakt zijn middels iBooks Author op iPhones te lezen. Dat zijn studieboeken die gemaakt zijn door docenten zelf, in plaats van via een uitgeverij. Verder zijn er verschillende vervelende bugs verholpen, zoals de code waarmee iPhones uitgeschakeld konden worden middels een simpel berichtje.

iOS 8.4 installeren

Alle iOS-apparaten die al iOS 8 draaien kunnen geüpdatet worden naar iOS 8.4, in dit artikel vind je een complete lijst.

 1. Navigeer naar je instellingen op je apparaat.
 2. Druk op “Algemeen”.
 3. Druk op “Software-update.
 4. Nu krijg je een aantal makkelijk te volgen stappen te zien.
 5. Je hebt iOS 8.4.

Als je niet genoeg ruimte op je iPhone of iPad hebt om de update te installeren kun je overwegen om iOS 8.4 te installeren via je Mac of computer:

 1. Verbindt je iOS-apparaat aan je computer of Mac.
 2. Druk in iTunes linksboven op je aangesloten iPhone, iPad of iPod Touch
 3. Onder het kopje “overzicht” kun je vervolgens ervoor kiezen om te zoeken naar een update.
 4. De volgende stappen verschijnen als het goed is op je scherm.
 5. Als je alsnog niet genoeg ruimte hebt zul je ruimte moeten vrijmaken op je apparaat.
 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.