Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9: aanmaken van een PDF wordt eenvoudiger

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2015, 13:27 CategorieiPad

Op het moment is het alleen via een omweg mogelijk om een screenshot op je iPhone of tablet om te zetten in een PDF-bestand. In het nieuwe besturingssysteem van Apple, iOS 9, wordt het maken van een PDF makkelijker dan ooit. Een foto, een specifieke webpagina of een notitie verander je met één druk op de knop om in een PDF-bestand.

Hoe werkt het?

Het aanmaken van een PDF-bestand doe je door middel van de iBook-knop, welke je kan vinden in het deelmenu. Al je PDF-bestanden worden dan opgeslagen in de iBook-applicatie. Wanneer je meerdere pagina’s als PDF opslaat, kun je deze gemakkelijk aan elkaar binden. Hierdoor staan je screenshots voortaan duidelijk en geordend in iBook en niet meer ‘ergens in je fotoalbum’. Ook kun je de PDF-bestanden een naam geven, waardoor je ze middels de zoekfunctie gemakkelijk kan terugvinden.

Nu deze functie is opgedoken in de beta versie van iOS 9 kunnen ontwikkelaars volop aan de gang om deze toepassing capabel te maken voor hun applicatie. De afgelopen weken wordt steeds meer duidelijk over hoe IOS 9 eruit gaat zien. Er komen ook steeds meer functies opduiken in de beta versie van iOS 9. Alle nieuwigheden van het besturingssysteem vind je in ons iOS 9-artikel. Het laatste nieuws lees je in ons iOS 9-archief.

De komst van het nieuwe besturingssysteem werd tijdens de WWDC op 8 juni 2015 aangekondigd. iOS 9 wordt in het derde kwartaal van 2015 uitgebracht en is beschikbaar vanaf de iPhone 4S, vanaf de iPad 2 en de iPod touch (5e generatie).

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.