Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9-code hint naar veel betere camera’s aan de voorkant

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 9:33 CategorieBesturingssystemen

Uit de code van de iOS 9-bèta blijkt dat Apple voornemens is met veel betere camera’s op de proppen te komen voor nieuwe hardware. Het nieuwe besturingssysteem ondersteunt namelijk selfie-camera’s die in 1080p en 240fps kunnen opnemen.

Betere camera’s in nieuwe iOS-hardware met iOS 9

In de code van de iOS 9-bèta is een aanwijzing gevonden voor mogelijke plannen die Apple heeft met toekomstige iOS-hardware. Zo krijgt mogelijk de camera aan de voorkant, ook wel de selfie-camera genoemd, de mogelijkheid om in 1080p op te nemen – op dit moment kan die camera in 720p opnemen. Daarnaast zou die nieuwe camera in staat zijn om video’s in 240 frames per seconde te kunnen opnemen, maar dan in de 720p-resolutie. Ook zou die camera flash- en panorama-functies met zich meekrijgen.

Apple heeft nog helemaal niets laten weten over eventuele nieuwe hardware en tijdens WWDC 2015 werd er ook geen woord over gerept. Wel zijn er al een aantal geruchten opgedoken over de Apple iPhone 6s Plus. Zo schijnt het te zijn dat dit toestel wordt voorzien van Force Touch, een feedback feature die je in staat stelt harder te drukken op het scherm van je iPhone, waarna er zich nieuwe mogelijkheden presenteren (net zoals dat op de Apple Watch het geval is). Ook zou de iPhone 6s Plus, specifiek, een 2K-scherm krijgen.

Ook kwam er al eerder in het nieuws een gerucht over de mogelijke releasedatum van dat toestel. Het toestel zou in september van dit jaar moeten verschijnen, samen met zijn kleinere broertje, de iPhone 6s. Dat blijkt uit een interne e-mail van Vodafone. In die mail staat te lezen dat in elk geval de iPhone 6s op 25 september 2015 gelanceerd wordt. 25 september is op een vrijdag, de dag dat Apple zijn laatste drie iteraties van de iPhone op de markt bracht. Het is dus enigszins een plausibel, maar kan ook een goed doordacht gerucht zijn.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.