Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 9-feature hint naar komst iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 9:55 CategorieBesturingssystemen

Eén van de nieuwe features van iOS 9 is ‘predictive touch’, die zou samenwerken met een stylus – mogelijk die van de iPad Pro. Het was even stil rondom de veel grotere iPad, maar de geruchten rondom het onaangekondigde apparaat zijn nu weer aangewakkerd.

Komt die iPad Pro nou wel of niet?

Eén van de nieuwe features binnen iOS 9 is ‘predictive touch’, een functie waarmee voorspeld kan worden waar een gebruiker de volgende aanraking gaat doen. Deze functie zou mogelijk kunnen betekenen dat Apple binnenkort met een eigen stylus op de markt gaat komen en die stylus zou nog wel eens kunnen samenwerken met de onaangekondigde iPad Pro, aldus de nieuwste lading geruchten. Deze nieuwe functie was aangekondigd tijdens de WWDC-presentatie van Apple dit jaar, waar we meer info kregen over Apple Watch, Apple Music en iOS 9.

Apple toonde tijdens WWDC aan hoe predictive touch zou werken. iOS 9 zou niet alleen in staat zijn de touch response te verlagen, maar ook rondingen, snelheid en beweging kunnen meenemen in de voorspelling van waar de volgende aanraking wordt gedaan. Deze techniek is essentieel voor stylussen: het zorgt ervoor dat je sneller tekeningen kunt maken, bijvoorbeeld. En omdat eerder al naar buiten kwam dat de iPad Pro ondersteuning zou bieden voor een Bluetooth-stylus van Apple, lijkt dit een simpel optelsommetje.

Onduidelijk is nog of die stylus dan meegeleverd zou worden of apart verkrijgbaar zal zijn. Het is in elk geval niet de eerste keer dat we een verhaal te horen krijgen over een Bluetooth-stylus van Apple voor de iPad Pro, zo blijkt uit dit bericht. Apple heeft tot op heden niets aangekondigd omtrent de iPad Pro. Vorig jaar werden de nieuwe iPhones, waaronder de iPhone 6 Plus, in september gelanceerd, terwijl de nieuwe iPads in oktober uitkwamen. Of we dit jaar in dezelfde maanden nieuwe hardware mogen verwachten, is nog even afwachten.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.