iOS 9 introduceert kleinere en automatische iOS-updates

12 juni 2015 1 Minuut 1 Reacties
iOS 9

Eén van de nieuwe mogelijkheden die met iOS 9 geïntroduceerd wordt is de mogelijkheid om iOS-updates automatisch te laten installeren, terwijl je in bed ligt.

iOS automatisch laten updaten

Het is binnen iOS, het besturingssysteem voor de iPhone en iPad, al een tijdje mogelijk om applicaties automatisch te laten updaten zodat je er geen omkijken naar hebt. Deze optie komt met iOS 9 ook naar updates voor het besturingssysteem zelf. Wanneer er een iOS-update beschikbaar is zal de iPad of iPhone je hiervan een melding tonen. Je kunt er vervolgens voor kiezen de update direct te laten installeren maar je kunt er ook voor kiezen de update later te laten installeren. Deze laatste optie zorgt ervoor dat de update op een rustig moment uitgevoerd wordt.

Kijkend naar het Mac OS X-besturingssysteem van Apple, waar deze functie al even op beschikbaar is, betekent dit dat de update ergens tussen 2 uur en 5 uur in de nacht uitgevoerd wordt, wanneer jij dus op één oor ligt. Mocht je wel druk bezig zijn met je telefoon dan wordt de installatie voor je uitgesteld. Het gehele proces is geautomatiseerd dus als je wakker wordt staat de iPhone of iPad ngo exact zoals je hem verlaten had, en krijg je een melding dat de update succesvol is geïnstalleerd.

Kleinere updates

Apple maakte tijdens de presentatie van iOS 9 ook bekend dat de iOS-update veel minder ruimte nodig heeft dan voorgaande updates. iOS 9 kan met 1,3GB aan vrije ruimte geïnstalleerd worden, bij iOS 8 was hiervoor nog 4,6GB nodig. Zeker voor diegenen met een iPhone of iPad met maximaal 16GB aan opslagruimte is dus een welkome verbetering.

Meer over het nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone lees je in ons iOS 9 artikel.

Reacties (1)