Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 maakt tijdelijk ruimte vrij voor het updaten

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 8:58 CategorieApple

Loop je nog met iOS 6 of 7 rond omdat updates te veel ruimte in beslag nemen? Vanaf iOS 9 heb je daar geen last meer van. In de beta van de software die komende herfst gelanceerd wordt is namelijk een functie gevonden waarmee tijdelijk ruimte op je iPhone en iPad vrijgemaakt wordt, zodat de update gedownload kan worden. Na het installeren van de update wordt de vrijgemaakte ruimte weer ‘uitgepakt’ en kun je alle functies van je apparaat weer gebruiken.

Opslagruimte vrijmaken in iOS 9

Een aantal testers van de beta-software van iOS 9 had te weinig beschikbare ruimte om te updaten van beta 1 naar beta 2. Om die reden werden zij gegroet door een pop-up, waarin hun naast het afbreken van de update ook de optie voorgesteld werd om opslagruimte tijdelijk vrij te maken. Dat gebeurt door bepaalde apps te verwijderen. Na het verwijderen en updaten worden de apps automatisch opnieuw geïnstalleerd, en alle instellingen en data die in de app opgeslagen waren worden automatisch teruggeplaatst.

Meer ruimte-besparende technieken

Op WWDC, het World Wide Developers Congress dat afgelopen maand gehouden werd, werden nog meer ruimte-besparende technieken aangekondigd. Een voorbeeld daarvan is het zogenaamde ‘app thinning’, waarbij niet alle code van een app gedownload wordt, maar alleen de code die nodig is om de app op het desbetreffende apparaat te installeren, en niet bijvoorbeeld ook de code voor de iPad-app en de iPhone-app voor iPhone’s met een kleiner scherm.

Ook zullen ontwikkelaars niet in elke app een Swift-bibliotheek te hoeven uploaden. Swift is de programmeertaal van Apple die gebruikt wordt voor iOS apps, maar om deze taal te laten werken moet een bibliotheek mee worden gestuurd, waarin alle functies staan. Dat hoeft vanaf iOS 9 niet meer voor elke afzonderlijke app, vanaf dat moment installeert Apple standaard één Swift-bibliotheek op elke iPhone en iPad, die door elke app geraadpleegd kan worden en dus veel ruimte bespaart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.