Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9-toetsenbord verandert door schermresolutie

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 15:54 CategorieiPad

iOS 9 heeft een toetsenbord dat in staat is zich aan te passen aan de schermresolutie van het iOS-apparaat. Zoals het scherm van de iPad Pro. De geruchtenmolen draait daardoor weer volle toeren, want de iPad Pro is nu toch echt aanstaande.

iOS 9-toetsenbord past zich automatisch aan

Bèta-testers van iOS 9 hebben ontdekt dat het toetsenbord binnen het gloednieuwe besturingssysteem de mogelijkheid heeft zich aan te passen aan de schermresolutie van het iOS-apparaat. Daardoor maakt het toetsenbord eindelijk gebruik van al die extra ruimte op het grotere scherm van een iPad, wat tot op heden niet echt het geval is. De toetsen worden gelukkig niet uitgerekt, maar je krijgt als gebruiker wel ineens meer toetsen tot je beschikking wanneer iOS 9 de extra ruimte heeft ontdekt op het scherm van de iPad.

Zo heb je nu, zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt bekijken, ineens toegang tot een compleet nieuwe rij aan toetsen, die je voorheen achter een andere toets zou vinden. Ook heb je nu direct toegang tot de Tab- en Caps-toetsen, waardoor je simpelweg veel sneller kunt werken en handelen. En laat nou net de iPad Pro, naar verluidt, geschikt zijn voor zakelijke gebruik en bijvoorbeeld studenten. Als er dus één apparaat is die profijt van een veel groter en uitgebreider toetsenbord heeft, dan is het die veel grotere iPad wel, met z’n 12 of 13 inch scherm.

De alternatieve pagina is ook veel uitgebreider en beschikt over dezelfde extra rij aan toetsen, net zoals je op een fysiek toetsenbord vindt. Alle toetsen op het toetsenbord passen nu op die twee pagina’s. Alles bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat de geruchtenmolen momenteel volle toeren draait, want dit zou namelijk voorbereidend werk zijn voor die aankomende iPad Pro, die Apple naar verluidt in september gaat aankondigen en die mogelijk dus al in november te koop zal zijn. We moeten het nog allemaal zien: komt die iPad Pro er dan echt aan?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.